elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així afectaran les obres de la Plaça de l'Ajuntament a la mobilitat de la ciutat

Així afectaran les obres de la Plaça de l'Ajuntament a la mobilitat de la ciutat
  MÉS FOTOS
  Així afectaran les obres de la Plaça de l'Ajuntament a la mobilitat de la ciutat - (foto 2)

  El 4 de maig de 2020 s'inicien els treballs previs a la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament, que inclouen una renovació de l'asfalt, modificació de la planta viària (amb repintat, semàfors, etc.) i una acció de senyalització del nou repartiment espacial amb mobiliari urbà.

  Esta intervenció suposarà canvis d'ús també en diversos carrers adjacents, adequant les seues característiques en funció d'una millora en la mobilitat de l'entorn:

  - Conversió en zona de vianants dels carrers dels Drets, Barcelonina, Correus (entre C/ Pérez Pujol i la plaça de l’Ajuntament).

  - Inversió del sentit de la circulació del C/ Llanterna i un tram del C/ Carabasses.

  - Inversió del sentit de la circulació del C/ Pérez Pujol, entre C/ Roger de Lloria i C/ Correus.

  Estes modificacions es poden consultar amb més detall en la documentació disponible en la web www.laplaçaesteua.com.

  AFECCIONS DURANT LES OBRES.

  Amb la finalitat de garantir la deguda seguretat, a partir del dia 4 de maig i mentre duren els treballs es procedirà a tallar la circulació i desviar les línies de l'EMT que passen per la plaça de l'Ajuntament i l'avinguda del Marqués de Sotelo. La circulació per als vianants serà lliure, atenent en cas que siga necessari, la senyalització de l'obra que indique itineraris alternatius.

  A primera hora del dilluns 4 es tallarà la circulació de trànsit per la plaça de l’Ajuntament i es podrà accedir als carrers adjacents com es realitza habitualment  durant els últims diumenges de mes, excepte al C/ Roger de Lloria. Per a solucionar esta circumstància i garantir l'accessibilitat a la propietat, des de primera hora s'invertirà el tram del C/ Pérez Pujol, entre C/ Correus i C/ Roger de Lloria.

  Eixe mateix dilluns 4 de maig es reordenarà la senyalització al carrer de Sant Vicent Màrtir i començaran els treballs amb la creació de zones d'estacionament i càrrega i descàrrega noves en el tram comprés entre el C/ Sang i Maria Cristina per a, tot seguit, abordar el tram entre la plaça de Sant Agustí i el C/ Sang. Per a fer estos treballs es duran a terme els talls de trànsit puntuals que siguen necessaris. Una vegada finalitzada la reordenació (previsiblement el dimecres 6, si les condicions climatològiques no ho impedixen) del C/ Sant Vicent Màrtir, es procedirà a invertir la circulació del C/ Llanterna i del C/ Carabasses (entre l'av. De l’Oest i el C/ Mallorquins). Una vegada culminen les obres, es posarà en marxa la nova operativitat de la plaça i el seu entorn, amb 12.000 metres nous d'espai per a vianants, tal com es recull en la web www.laplaçaesteua.com.

  AFECCIÓ A L'EMT

  Mentre duren les obres en la plaça consistorial, s'adaptarà de manera provisional el recorregut de les línies C1, 6, 8 ,10, 11, 14, 19, 32, 35, 40, 70 ,71 i 81. EMT informarà d'estos canvis en totes les parades amb línies afectades, les xarxes socials, l'APP i el canal EMTV, on es difondrà informació singularitzada de cada línia.

  Pujar