19 de setembre de 2020 19/9/20

42 agents de la Policia Local es dedicaran en exclusivitat a protegir les víctimes de violència de gènere a València

42 agents de la Policia Local es dedicaran en exclusivitat a protegir les víctimes de violència de gènere a València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  42 agents de la Policia Local es dedicaran en exclusivitat a protegir les víctimes de violència de gènere a València - (foto 2)
  42 agents de la Policia Local es dedicaran en exclusivitat a protegir les víctimes de violència de gènere a València - (foto 3)
  42 agents de la Policia Local es dedicaran en exclusivitat a protegir les víctimes de violència de gènere a València - (foto 4)
  42 agents de la Policia Local es dedicaran en exclusivitat a protegir les víctimes de violència de gènere a València - (foto 5)
  42 agents de la Policia Local es dedicaran en exclusivitat a protegir les víctimes de violència de gènere a València - (foto 6)

  42 agents del Grup d'Atenció contra els Maltractaments (GAMA) de la Policia Local es dedicaran a partir d'ara en exclusivitat a protegir les víctimes de violència de gènere en la ciutat de València. Fins ara, els policies que integraven esta unitat eren voluntaris i compatibilitzaven les seues funcions en les seues respectives unitats amb el seu treball en GAMA. En esta unitat es coordina l'assistència i protecció a 700 dones.

  La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato s'ha mostrat molt satisfeta que la primera orde que ha signat des del seu recent nomenament fora precisament la de formalitzar l'exclusivitat del grup GAMA.

  “És una reivindicació que plantegem quan estàvem en l'oposició juntament amb els sindicats des de fa molts anys. Constituïx un missatge molt important per a eixes dones que tenen por a denunciar perquè vegen que hi ha un grup en la Policia Local de València dedicat en exclusiva a elles i format per agents totalment implicats i especialitzats a la seua disposició” ha indicat la regidora.

  Per la seua banda, la coordinadora del grup GAMA, Estefanía Navarrete, ha destacat que es tracta d'un “pas històric” des de la creació del grup l'any 2003. També, ha afegit que suposa el “reconeixement al treball de molts anys, a més de ser un pas endavant molt important”. Este grup de la Policia Local de València ha protegit més de 8.000 dones en els últims 13 anys i ha realitzat més de 15.000 visites domiciliàries. A més, ha fet al voltant de 14.000 gestions amb servicis socials i més de 5.000 acompanyaments a víctimes.

  Pujar