25 de setembre de 2020 25/9/20

Els afectats pel COVID-19 tindran veu en la Comissió de Reconstrucció de València

Els afectats pel COVID-19 tindran veu en la Comissió de Reconstrucció de València - (foto 1)

  Els afectats pel COVID 19 tindran veu en la Comissió Especial de Reconstrucció de la ciutat de València. Compareixerà en la comissió la presidenta de la Plataforma Valenciana d'Afectats pel COVID 19, *Enriqueta Ganivet, vídua del metge del SAMU mort per coronavirus.

  La plataforma naix amb el clar objectiu de fer costat a tots els afectats pel Covid-19 a través d'una mobilització social i, si és necessari, recolzant les pertinents accions judicials, van explicar fonts de l'entitat. El primer dels seus fins és “facilitar informació i suport” als afectats pel coronavirus i als seus familiars atenent les seues necessitat mèdiques, psicològiques i sociològiques.

  Els estatuts recullen que també té un caràcter reivindicatiu, Entre els seus objectius es troba “ajudar a defensar els drets dels socis, afectats pel coronavirus en la Comunitat o en altres llocs” donant suport a les “reivindicacions cap als poders públics o institucions” i col·laborar amb entitats amb finalitats semblants.

  El dijous és el dia que la Comissió de Reconstrucció dedicarà a la part d'actuacions socials a la ciutat. Per això, entre els quals compareixeran en la mateixa estarà la Casa de Caridad així com la plataforma de Salvem 0-3 anys format pels centres educatius infantils; Creu Roja; Col·legi Oficial de Psicòlegs, Càritas i la Federació d'associacions de Pares i Mares d'alumnes. El torn de compareixents el faran la catedràtica d'Ètica Política de la Universitat de València, Adela Cortina i el catedràtic de la UV, Joan Romero, així com el director de la càtedra d'Envelliment Actiu, Omar Cauli; la coordinadora d'ONGs, Lourdes Tafaner i el president de la Plataforma del Tercer Sector, Luis Bañó..

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
  Pujar