elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UPV adopta noves mesures davant l'evolució de la cinquena onada

Arxiu
Arxiu
  • Malgrat que no hi ha classes si hi ha treballadors que segueixen acudint a la universitat, als que se'ls ha demanat que es prioritze el teletreball

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha adoptat noves mesures de treball no presencial davant l'avanç de la cinquena onada. Divendres passat el rector de la UPV, José I. Capilla Roma va comunicar la modificació de la presencialitat entre els treballadors de la universitat per minimitzar l'exposició i evitar així el major risc de contagi.

En concret, segons han explicat des de la UPV a elperiodic.com, s'ha decidit que només es treballe el 40% del temps de forma presencial, davant el 60% que es feia fins ara. Aquesta decisió ja es va prendre a principis d'any quan es van disparar els contagis.

Malgrat que els estudiants no estan anant a classe al ser les vacances d'estiu, hi ha personal d'administració, serveis i investigació que si acudeix als centres de València, Alcoi i Gandia fins a final de mes. De moment, aquesta decisió s'està aplicant ja i s'està a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia a l'agost per adoptar noves restriccions o modificar-les de cara a la tornada de les classes.

"L'objectiu és garantir la màxima presencialitat possible", expliquen aquestes mateixes fonts, que aclareixen, a més, que aquesta mesura s'ha pres de forma preventiva ja que la majoria dels treballadors que estan anant a hores d'ara a la universitat estan ja vacunats, almenys amb una dosi, ja que no són estudiants.

Cal recordar que la UPV compta amb un protocol intern d'actuació davant la covid-19 aprovat pel Comitè de Seguretat i Salut de la UPV, que es va reunint periòdicament per estudiar l'evolució de covid i adaptar la docència a la situació de cada moment .

Pujar