elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Nau acull la presentació d’un llibre que advoca pel valor d’una ‘economia biològica’

La Nau acull la presentació d’un llibre que advoca pel valor d’una ‘economia biològica’
    MÉS FOTOS
    La Nau acull la presentació d’un llibre que advoca pel valor d’una ‘economia biològica’ - (foto 2)

    Demà divendres, dia 26 de maig, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà la presentació del llibre ‘La crisis de la sociedad actual y los riesgos de involución’ (Catarata, 2016), del Professor d’Investigació  Emèrit del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Emilio Muñoz. L’acte, que començarà a les 19 hores, el presidirà el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo.

    En la presentació del llibre, hi intervindran: Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València,  Soledad Rubio,  directora de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació. Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, Carolina Moreno, catedràtica de Periodisme de la Universitat de València, i l’autor.

    Emilio Muñoz, que ha gestionat des de diversos càrrecs la política científica espanyola contemporània, critica la visió anticientífica i ideologitzada de l’economia actual i apunta cap al desenvolupament d’un model d’“economia biològica” que aborde la relació entre qüestions com l’evolució,  el coneixement, la política i els diners.

    És possible que l’espècie humana involucione malgrat que els productes tecnològics que fabrica evolucionen a un ritme cada vegada major? Pot la vida social humana ser aliena a la teoria de l’evolució de Darwin? Com afecta a la societat i a la nostra biologia en particular l’actual desregulació del sistema econòmic i les polítiques d’austeritat  imposades per Europa? L’obra reflexiona sobre aquestes qüestions i planteja respostes sobre aquesta qüestió.

    Sobre Emilio Muñoz Ruiz

    És llicenciat i doctor en Farmàcia. Durant la primera etapa de la seua trajectòria professional va treballar com a científic. A partir dels anys 80, es va dedicar a la gestió de la política científica espanyola i durant els dos últims períodes d’activitat, ha combinat la gestió de la política científica amb treballs en l’àmbit CTS. S’autodefineix com a científic humanista.

    Actualment és assessor en la Unitat d’Investigació en Cultura Científica del Centre d’Investigacions Energètiques Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT); professor d’investigació ad honorem  del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a l’Institut de Filosofia, president del Consell Científic d’ASEBIO, director (científic) de la Unitat d’Emprenedoria Social, Ètica i Valors en l’Enginyeria a l’Escola Superior d’Enginyers de Mines i Energia de la Universitat Politècnica de Madrid. Ha estat, entre altres càrrecs, president del CSIC, secretari general del Pla Nacional de R+D i president de l’Associació Interuniversitària Europea sobre Societat, Ciència i Tecnologia (ESST). És autor de diversos centenars d’articles sobre bioquímica, biotecnologia i els seus aspectes socials i econòmics, i política científica i tecnològica, així com autor o coautor d’una vintena de llibres, entre els més recents dels quals destaca La economía reclama (inter)disciplina. La biología al rescate y Culturas científicas e innovadoras. Progreso social (coeditat amb Belén Laspra).

    Pujar