elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

700.000 euros per a 70 projectes d’inserció sociolaboral

  La regidoria d'Inserció Sociolaboral ha aprovat 700.000 euros en subvencions per a la realització de projectes d'intervenció en l'àmbit de l'acció social a la ciutat de València. L'objectiu de la convocatòria és l'impuls de la cooperació i complementació entre la iniciativa social i l'administració municipal en la intervenció social per tal de millorar les condicions de col·lectius més vulnerables i que estan en situació d'exclusió i manca d'oportunitats, així com impulsar i donar suport a les accions del moviment associatiu de la ciutat.

  Els projectes han de proposar actuacions per ajudar a la inserció laboral i social de grups en situació de vulnerabilitat de la ciutat de València. Això són les persones migrants, refugiades o asilades; les persones sense habitatge o en una llar precària; les persones pertanyents a grups ètnics minoritaris, les recluses o exrecluses; les que es troben en processos de rehabilitació d'addiccions o les persones en situació de desocupació.

  "Les subvencions d'Acció Social complementen la cobertura que l'Ajuntament presta a través dels servicis socials municipals. Per això proposem esta convocatòria i esperem rebre un bon nombre d'iniciatives socials que, entre altres, promoguen la innovació en metodologies, enfocaments i pràctiques en diferents àmbits d'intervenció social i que, des de tots els punts d'acció possibles, treballem conjuntament per la protecció dels sectors de població més vulnerables", ha dit la regidora d'Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano.

  Els projectes també poden dirigir-se a els i les joves amb dificultats d'integració social; les persones amb diversitat funcional en situació de dependència i les que pateixen malalties cròniques o de llarga durada. L'Ajuntament de València seleccionarà un total de 70 projectes als quals se'ls subvencionarà amb un total de 700.000 euros.

  En total, esta convocatòria d'ajudes d'acció social ha augmentat en 200.000 euros la partida que es va destinar l'any passat –que va estar dotada amb mig milió d'euros- de forma que es podran finançar 20 projectes més que en 2016, arribant a un total de 70 –l'any passat en van ser 50.

  El caràcter de la subvenció és anual i la subvenció no pot superar en cap cas el 80% del pressupost total del projecte presentat. Cal recordar que a la convocatòria de l'any 2016 es van presentar un total de 118 projectes, "una xifra que ens mostra el gran interès de la societat valenciana en dur endavant projectes socials. Quan a la societat civil se li dóna suport per part de les administracions públiques poden sorgir sinèrgies molt importants, que es materialitzaran en estos projectes, amb un clar efecte molt positiu per a la societat", ha dit Isabel Lozano, regidora d'Inserció Sociolaboral.

  LA CONVOCATÒRIA JA ESTÀ PUBLICADA EN EL BOP

  El termini per sol·licitar les ajudes ja està obert donat que el passat dia 30 de juny van ser publicades al Butlletí Oficial de la Província de València. Tota la documentació relativa a la convocatòria està en la Seu Electrònica de l'Ajuntament. A més, com a novetat, enguany les ajudes es podran sol·licitar també a través de la Seu Electrònica amb un certificat digital. El termini de presentació de projectes està obert fins al 28 de juliol.

  Pujar