elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

2.600 persones troben treball a València gràcies al pla d'ocupació de l'Ajuntament

2.600 persones troben treball a València gràcies al pla d'ocupació de l'Ajuntament
  • València Activa, així es diu el programa d'ocupació del consistori, ha format a més a més de 9.000 persones des que es va crear fa tres anys

MÉS FOTOS
2.600 persones troben treball a València gràcies al pla d'ocupació de l'Ajuntament  - (foto 2)

2.600 persones han trobat treball a València gràcies al programa d'ocupació de l'Ajuntament de València. O el que és el mateix, un de cada tres usuaris que han passat per València Activa -la marca que aglutina tota l'oferta en matèria d'ocupació, emprenement i formació local- han aconseguit una oportunitat laboral.

És la principal dada que es desprèn del balanç que l'Ajuntament de València ha fet aquest dimarts en matèria d'ocupació per a valorar les actuacions que a nivell local s'han dut a terme. Entre altres dades que ha donat la regidora d'Ocupació, Sandra Gómez, destaca que s'ha format a més de 9.000 persones des que es creara València Activa.

Perquè és una de les principals preocupacions ciutadanes i un dels primers objectius que es va marcar l'Ajuntament de València en 2015: atallar el problema de l'ocupació. I a València, una de les ciutats amb majors taxes d'atur fa tres anys (fregant el 20%), no existia una política local d'ocupació definida, tal com ha exposat Sandra Gómez, regidora d'Ocupació en l'Ajuntament, motiu pel qual es va decidir crear un projecte solgut i que aglutinara tota l'oferta en matèria d'ocupació: "Fa tres anys ens vam trobar una situació d'urgència ja que a València no hi havia una política local d'ocupació definida i hi havia una dualitat en apostar per generar oportunitats solament a través de beques i d'algun curs de formació".

A través de serveis com 'Barris per l'Ocupació', la 'Agència d'Ocupació València Activa', o bé a través de plans d'ocupació específics o projectes socials, el servei d'ocupació de l'Ajuntament de València ha format a joves i adults de diferents sectors socials, als quals ha ajudat a trobar treball. A més són moltes les empreses -unes 240- que han signat acords amb l'Ajuntament per a incorporar en les seues plantilles a usuaris de València Activa.

Com a exemple, Sandra Gómez exposa el cas de Supermercats Vidal, que cercava treballadors amb una formació específica i va incorporar a un grup d'alumnes d'un curs tècnic que s'havien format a través del servei d'ocupació de l'Ajuntament: "Quasi totes les dones, que venien a més de condicions socials diverses, van ser incorporades a la plantilla".

És un exemple d'un "projecte que funciona bé", mostra l'edil d'ocupació, qui exposa a més que es va a seguir treballant en aquesta mateixa línia: "Tenim bones perspectives per a aquest 2018 i creiem que s'aconseguiran les 3.557 contractacions a través de València Activa en acabar l'any així com les 11.602 formades".

En aquest sentit, Gómez ha anunciat que es va a llançar un pla específic destinat a persones aturades majors de 55 anys "amb l'objectiu d'ajudar-los a millorar la seua cotització prèvia a la jubilació". A més, es va a obrir un nou centre d'assessorament -conegut com 'Barris per l'Ocupació- en Malilla i que se sumarà als 12 que ja existeixen.

Pujar