25 de novembre de 2020 25/11/20

Uns 2.500 xiquets i jóvens han participat en les activitats d’“Estiu Jove 2016”

Uns 2.500 xiquets i jóvens han participat en les activitats d’“Estiu Jove 2016” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Uns 2.500 xiquets i jóvens han participat en les activitats d’“Estiu Jove 2016” - (foto 2)

  Uns 2.500 xiquets i jóvens han participat este estiu en les activitats que la Regidoria de Joventut ha organitzat per a este període estival. Les últimes en acabar han sigut els dos camps de treball situats al Marroc, dirigits a jóvens entre els 18 i els 35 anys, i els tallers que s'han realitzat en l'edifici de Joventut de Campoamor, tots novetat d'enguany.

  Els camps de treball “Al-hucemas” i “Del Rif al Sàhara” han estat organitzats perquè els jóvens d'entre 18 i 30 anys residents o estudiants a València, tinguen l'oportunitat de realitzar tallers solidaris en estes regions. En total han participat 22 jóvens al campament organitzat a Al-hucemas i 35 al “Del Rif al Sàhara”. Estos jóvens varen ser els afortunats al sorteig convocat per a otorgar les places convocades, a què optaren un total de 23 i 55 persones, respectivament.

  La regidora de joventut, María Oliver, ha assenyalat que estos campaments han sigut “un espai de trobada on s’han intercanviat experiències i costums, desfent tòpics i teixint xarxes per a comprendre i aprendre de les diversitats culturals pròpies de cada comunitat, i així conéixer d'una manera directa, en este cas, el Marroc més autèntic”. A més, ha assenyalat que “han constituït una experiència de vida en grup en la qual es pretén fomentar valors com la solidaritat, la tolerància, el desenvolupament personal, la participació ciutadana i l'aprenentatge intercultural”.

  D'altra banda, també s'han realitzat tallers d'anglés en el Saler i Rocafort. El més xicotets han millorat la seua competència en llengua anglesa, durant 14 dies, en el Casal d’Esplai del Saler amb un programa que s’ha completat amb activitats per a potenciar el coneixement del Parc Natural de l’Albufera, espai on es situa el casal, activitats de platja i altres propostes lúdiques per al temps d'oci. En este taller han participat un total de 90 xiquets i jóvens, i han quedat 25 en llista d’espera.

  Un total de 167 xiquets i jóvens han participat en els campaments d'anglés (una activitat que havien sol·licitat altres 116), amb estades de dos setmanes al Casal de Rocafort, situat en plena comarca de l'Horta Nord. Els més xicotets en règim d'internat i, també en règim d'internat, però esta vegada per a més majors, s'ha organitzat el “Rocafort for teens”, un campament que combina activitats per a millorar la competència en llengua anglesa amb altres activitats esportives, lúdiques i d'oci.

  Entre les activitats que més interés han suscitat es troba l’anomenada “Estiu a cavall”, en què han participat 120 xiquets i xiquetes i s’han quedat en llista d’espera 411.

  Pujar