elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.800 arbres i palmeres podats al novembre en València

Més de 1.800 arbres i palmeres podats al novembre en València
  • També s’ha controlat la vegetació en 21.739 escocells sense emprar herbicides per afavorir la biodiversitat

L’Ajuntament, a través del servici de Jardineria Sostenible i de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins Singulars, ha podat al novembre 1.873 arbres i palmeres, 1.711 en actuacions programades i 162 per avisos no programats “a conseqüència de les tempestes i de les ratxes de vent” del mes passat, segons ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha fet balanç dels treballs de jardineria al mes de novembre. A més, s’ha controlat la vegetació en 21.739 escocells “perquè no cresca en excés” sense emprar herbicides per tal de “d’afavorir l’eclosió de la biodiversitat a la nostra ciutat”.

“Durant el mes de novembre el servici de Jardineria Sostenible i l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins han actuat en més de 1.800 arbres per a la seua poda i adequació, a més de tractar més de 20.000 escocells en la nostra ciutat per controlar i mantindre la vegetació que sorgix espontàniament”, ha explicat Campillo. Així, pel que fa a les 1.711 actuacions programades en l’arbrat viari i les 162 per avisos no programats a causa del temporal, han consistit fonamentalment en la poda d’arbres i palmeres, l’eliminació de palmes seques, l’aclariment de palmes baixes que molesten els vianants i la retirada de dàtils per alliberar pes de les palmeres davant possibles trencaments.

“Fem un dispositiu especial per a la poda de la nostra ciutat, tant en la programació del servici de Jardineria com en els avisos que hem rebut sobretot en les últimes setmanes a conseqüència de les tempestes i de les ratxes de vent que moltes voltes provoquen la caiguda de branques i arbres”, ha indicat l’edil, qui ha destacat algunes vies on s’ha desplegat l’operatiu al llarg de tota la calçada, com ara els carrers de Reus, Ruaya, Campillo de Altobuey, Felipe Valls, Doctor Álvaro López, Antonio Sacramento o l’avinguda de Peris i Valero. També s’han retirat raïms de dàtils en palmeres al jardí de la plaça de l’Escultor Víctor Hino, el camí nou de Picanya i el carrer de Fra Pere Vives, i s’han tractat arbres singulars de la gran via del Marqués del Túria i diversos trams del Jardí del Túria.

A més, s’ha controlat la vegetació en 21.739 escocells. “Des de fa uns anys es va deixar d’emprar herbicides per al control de la vegetació perquè volíem afavorir l’eclosió de la biodiversitat a la nostra ciutat”, ha manifestat el responsable d’Ecologia Urbana. “Quantes més plantes hi ha als nostres escocells, més possibilitats hi ha d’aliments per als insectes i per als pol·linitzadors, i estos, al mateix temps, són font d’aliment per a altres espècies d’animals, com les aus, a la nostra ciutat”. Per al regidor, “tot és una xarxa de biodiversitat que s’ha de mantindre i augmentar a la nostra ciutat, perquè les ciutats són també un espai adequat per a la biodiversitat”. En eixe sentit, “és evident que s’ha de mantindre la vegetació dels escocells i per això vam fer la modificació de la contracta i vam contractar dos brigades per controlar esta vegetació dels escocells perquè no cresca en excés, amb molt bons resultats fins el moment”.

Quant a les tasques ordinàries de manteniment de jardins i unitats enjardinades a rotondes, illetes, medianes o jardineres, comprenen arrancar herbàcies, retallar tanques, podar arbustos, segar, conservar el mobiliari urbà, els jocs infantils i l’obra civil, reparar les xarxes de reg, netejar les fonts ornamentals i aplicar tractaments fitosanitaris. D’altra banda, s’estan executant les obres de la pèrgola per a activitats musicals i culturals al jardí de Malilla, dels jocs inclusius al parc entre els carrers de Borriol i dels Lleons i per a la instal·lació de l’abeurador a la zona canina del tram XVI del Jardí del Túria. Així mateix, s’ha incorporat al llistat d’espais ajardinats el nou jardí del carrer de Massamagrell, al barri de Benifaraig, amb uns 1.200 metres quadrats de superfície.

Pujar