elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1.335 famílies són assistides durant el 2016 perquè no se’ls talle el subministrament d’aigua

    L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat "molt satisfet" perquè al llarg de l'any 2016, un total de 1.335 famílies han evitat el tall de subministrament d'aigua gràcies a l'acord a què va arribar l'Ajuntament amb Aguas de Valencia. Així ho ha expressat l'alcalde a l'inici del Consell d'Administració d'EMIVASA, celebrat este matí. En total, s'ha fet front al pagament de 247.301,47 euros.

    Este acord, subscrit per l'alcalde i Aguas de Valencia al mes de desembre de 2015, estableix que, en el cas que una família no puga costejar la factura de l'aigua, Aguas de Valencia es farà càrrec de l'import corresponent al consum d'aigua (la qual cosa ha suposat 115.289'93 euros en factures durant el 2016) i l'Ajuntament de València es farà càrrec de l'import corresponent a taxes i impostos (en total, 132.011'54 euros al llarg del 2016). Així les coses, durant l'any passat, s'han assumit 3.707 factures. Dit d'una altra manera, s'ha facilitat el subministrament d'una mitjana de 2'8 factures per cada família que no podia arribar a costejar-les per problemes econòmics.

    Ribó ha apel·lat "a la consciència de les institucions. Tenim molt clar que la prioritat de les nostres polítiques han de ser les persones, i més encara aquelles que ho estan passant malament. Front a aquells que diuen que la situació econòmica a Espanya és pròspera només cal ensenyar-los estes dades. No hem de permetre que el rescat de la banca es deixe pel camí a les persones víctimes d'una crisi que elles no van crear". D'esta manera, l'alcalde Joan Ribó ha manifestat la seua voluntat de continuar endavant amb esta iniciativa que també s'ha traslladat a altres empreses energètiques, per a impedir els talls en el subministrament de la llum, així com amb bancs, per a impedir el desnonament per impagament d'hipoteca. De fet, el conveni actual amb Aguas de Valencia ja ha sigut prorrogat per a tot enguany.

    Este conveni estableix que el Servici de Benestar Social i Integració de l'Ajuntament de València dispose de fons a justificar per a la gestió de les ajudes d'emergència per a estos pagaments. Este servici és l'encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuda rebudes, i comunica a EMIVASA la relació detallada de les factures que han de ser ateses, després d'analitzar cada situació. "L'objectiu final", com ha dit l'alcalde, "és atendre a les persones en risc d'exclusió social en servicis tan bàsics com és el subministrament de l'aigua. És una qüestió de decència que les institucions es preocupen i s'ocupen d'estos casos".

    COMPTE DE RESULTATS D'EMIVASA

    L'alcalde, Joan Ribó, és alhora president del Consell d'Administració d'EMIVASA, empresa mixta, conformada, en un 20% per l'Ajuntament de València, i en un 80% per Aguas de Valencia S.A.. El Consell d'Administració de hui ha donat les xifres de l'exercici del 2016, en el qual destaca un resultat global positiu de 6.252.962 euros, la qual cosa suposa una variació positiva de d'1.851.554 euros respecte al 2015 (quasi un 42,06%).

    Pujar