elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FALLES 2021

València podria celebrar les falles de l'1 al 5 de setembre

València podria celebrar les falles de l'1 al 5 de setembre
  • Sanitat obri la porta a les celebracions festives a partir de l'1 de setembre de 2021

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha obert la porta a les celebracions festives tradicionals o populars a partir de l'1 de setembre en la Comunitat Valenciana. Així ho han comunicat des del departament d'Ana Barceló després de la reunió mantinguda amb representants del món de les falles de la Comunitat Valenciana.

L'u de setembre, ha explicat Barceló, “és el punt de partida per a qualsevol mena de celebració popular o tradicional, encara que la data exacta l'ha de decidir cada col·lectiu”.

Per tant, si la pandèmia ho permet i si l'assemblea de presidents accepta la proposta de Sanitat, València tindrà falles de l'1 al 5 de setembre.

Després de dos anys consecutius sense festes josefinas, almenys el mes de març de 2021, la capital valenciana podrà tornar a gaudir de les seues festes més internacionals.

En el cas de les falles, motiu principal de la reunió d'aquest dilluns, la conselleria de Sanitat s'ha mostrat favorable a estudiar fins i tot la possibilitat d'actes, com és el cas de l'ofrena de flors a la Verge dels Desemparats. Un esdeveniment que, a dir dels representants fallers, es considera “pràcticament imprescindible”.

Des de la Conselleria s'ha mantingut setembre com a data més pròxima “perquè garanteix un marge de temps important i més possibilitats de controlar la pandèmia amb l'augment de la vacunació en els pròxims dos mesos”. Respecte a la mena d'actes que s'autoritzaran sempre que es complisquen les mesures que en aqueix moment estiguen vigents, l'acotació bàsica que ha marcat Ana Barceló ha sigut “evitar les aglomeracions de tota mena, tant del personal de dins de la festa, com de la gent que acudeix als actes”.

Pujar