elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PAH València: “Estem davant una gravíssima situació d'emergència habitacional”

PAH València: “Estem davant una gravíssima situació d'emergència habitacional”
  • elperiodic.com entrevista al portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a València després de la manifestació realitzada a València per a defensar el dret a l'habitatge i demanar solucions al Govern

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a València han tornat a eixir al carrer per a criticar el recurs de la Llei de Funció Social de l'Habitatge de la Comunitat que ha presentat el Govern davant el Tribunal Constitucional. El recurs va ser admès i per açò des de la PAH exigeixen que es respecte el dret a l'habitatge i que se cerquen solucions definitives.

José Luis González, portaveu de la PAH, ha lamentat en declaracions a elperiodic.com que el problema *habitacional no està resolt a pesar que la percepció general siga que s'ha millorat en aquest tema: "Tenim una situació gravíssima d'emergència habitacional ja que cada vuit minuts es produeix un desnonament".

En aquest sentit, González adverteix que l'alternativa, el lloguer, és també un impossible: "Existeix un procés especulatiu vinculat a la turistificació i en algunes ciutats el preu de lloguer ha crescut fins a un 30% en els últims mesos", ha explicat el portaveu a aquest digital.

Davant aquesta situació, les plataformes de tota Espanya presentaran la seua proposta de Llei d'habitatge el 10 de gener en el Congrés dels Diputats, instant al PP i la resta de partits al fet que no veten la seua tramitació i la donen la esquena. "No és una lluita política contra el PP, sinó a favor dels drets humans", insisteix González.

En aquesta proposta, la PAH València ha comptant amb el respatler dels partits que conformen l'Acord del Botànic i que han criticat també aquest recurs: "Defensa sòlida i ferma a la Llei de la Funció social de l'Habitatge". Així s'ha manifestat el portaveu d'Habitatge del grup socialista en Els Corts, Rafa Briet. En aquest sentit, Briet ha mostrat el "rebuig absolut dels socialistes al recurs presentat pel PP" i ha incidit que "gràcies a l'actuació de Rajoy milers d'habitatges desnonats pels bancs estan buides mentre milers de famílies segueixen sense tenir una llar".

A més, Rafa Briet ha instat a Rajoy al fet que "el primer que ha de fer és aclarir si el seu govern considera la legislació en matèria d'habitatge com una competència estatal" i ha apuntat que en cas afirmatiu "el que ha de fer és posar-se a legislar de forma immediata, cosa que no ha fet fins ara".

Una idea que també ha repetit la diputada de Compromís, Cristina Rodríguez: "Exigim a Rajoy i al govern central que si no tenen capacitat, ni intenció, ni empatia per a treballar per ajudar a les persones més vulnerables, com a mínim, que ens deixen actuar a la resta que si tenim el compromís de fer-ho", ha conclòs la parlamentària.

Pujar