5 de desembre de 2020 5/12/20

València es col·lapsa per la pluja

València es col·lapsa per la pluja - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  València es col·lapsa per la pluja - (foto 2)

  Impossible circular amb normalitat aquesta vesprada a València. Els qui s'han atrevit -o vist obligats- a eixir amb cotxe per la ciutat s'han vist atrapats en retencions quilomètricas, carrers tallats, embalsament d'aigua, semàfors sense funcionar i diversos incidents a causa de les fortes pluges que estan caent des de primera hora de la vesprada aquest dijous.

  Cal destacar que la pista de Silla s'ha tallat al tràfic per un embalsament d'aigua així com en dues carreteres autonòmiques també s'ha viscut la mateixa situació. Afortunadament no hi ha hagut classes aquesta vesprada en la gran majoria de col·legis així que moltes famílies no s'han vist obligades a eixir al carrer.

  Com a incidents resenyables, s'ha tancat la circulació de la línia 1 del metre, interrompuda entre Picassent-Font Almaguer i Entroncament-Seminari. Respecte al tràfic ferroviari, la circulació en la línia C3 de Rodalies València es troba interrompuda entre les estacions de València FSL i València Sant Isidre.   A més, el temporal també ha afectat al tràfic de dos avions de Ryanair en l'aeroport de Manises (València), que han sigut desviats a Alacant de manera puntual i han aterrat en El Altet.

  Però el pitjor podria estar per arribar. Des de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) alerten que la precipitació acumulada en dotze hores augmentarà fins als 200 i fins i tot més de 300 litres per metre quadrat en 12 hores en les zones amb avís roig. Açò és a Castelló i voltants. Així, tal com ha informat el president de la Generalitat, Ximo Puig, la situació és problemàtica a València i la seua àrea metropolitana, a Castelló i el nord.

  Està sent una vesprada complicada per als serveis d'emergències, bombers, policies i els cossos de seguretat de l'estat, que estan treballant intensament per a coordinar el dispositiu: "Va a ser una vesprada i una nit complicada en part important de la Comunitat", ha anunciat Ximo Puig.

  Carreteres afectades

  A més de la pista de Silla, que està tallada des de primera hora de la vesprada, també s'ha interromput la circulació en les carreteres autonòmiques CV-525 d'Algemesí a Alginet, i la CV-723 a Dénia i la circulació és irregular en altres cinc de la província de València per la presència d'aigua. El pas inferior de la carreres CV-525, d'Algemesí a Alginet, ha sigut tallada, també la CV-723, a l'altura de Dénia, les carreteres CV-506(connexió entre CV-505 i CV-510 a Alzira) i la CV-563 (de la Llosa de Ranes a CV-41). Són solament alguns dels trams afectats encara que no els únics.

  A València roman tallada la Ronda Sud entre la rotonda del *Saler i la dels hams i el tràfic va molt lent en Pío Baroja, avinguda del Cid sentit entrada, la avinguda Tirso de Molina i el carrer Xàtiva. També està tancat el Port de Castelló, la Ford a Almussafes tancarà aquesta nit per a evitar el desplaçament de 2.000 treballadors i l'Ajuntament de València ha suspès les classes en col·legis i instituts.

  El 112 de la Generalitat Valenciana ha rebut 136 avisos per pluja fins a les 13:00 hores d'aquest dijous, just abans que començara la pluja intensa a València i Castelló.

  Pujar