4 d’abril de 2020 4/4/20

Vaga en l'educació pública este dijous 9 de març

Vaga en l'educació pública este dijous 9 de març  - (foto 1)
  • Centenars de milers de pares, alumnes i professors estan cridats a secundar esta vaga que s'ha convocat en tota Espanya i que afecta tots els nivells educatius

Pares, estudiants i sindicats de professors estan cridats este dijous 9 de març a la vaga per l'educació pública que s'ha convocat en tota Espanya i que afecta tots els nivells educatius, des d'infantil fins a la universitat. En esta vaga, convocada per la Plataforma Estatal per la Defensa de l'Escola Pública i en la que destaca l'activa participació del professorat, es llança una protesta contra la LOMCE, les revàlides i els retalls en educació.

En la Comunitat Valenciana, a les 12:00 està prevista una manifestació d'estudiants universitaris a València, concretament en la Facultat d'Història. A la vesprada hi haurà manifestacions també en les tres capitals de província a les 18:30.

Una vaga que arriba en un context conflictiu ja que, encara que les revàlides no es vagen a aplicar finalment enguany, el govern central pretén mantindre la Llei per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) . Segons la Plataforma Estatal per la Defensa de l'Escola Pública esta llei "lastra l'educació pública" i ha sigut defesa insistentment pel Partit Popular, qui de fet ha presentat un recurs davant del Tribunal Constitucional en defensa de la mateixa.

Les organitzacions convocants són CEAPA, STES, CC.OO, UGT, MRP, CGT, FAEST, Front d'Estudiants, Sindicat d'Estudiants i Estudiants en Moviment, tots ells units en el que es coneix com 'Marea Verda'. Hi ha mobilitzacions convocades en més de 50 ciutats de tota Espanya.

Pujar