elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La vacunació als xiquets valencians es farà als seus propis centres educatius

La vacunació als xiquets valencians es farà als seus propis centres educatius
  • El president Ximo Puig ha demanat als pares dels nens entre 5 i 11 anys que no impedixquen la vacunació dels fills

Dimecres que ve arrancarà la vacunació dels xiquets valencians als seus centres educatius. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que la Comunitat Valenciana iniciarà el procés de vacunació dels xiquets de 5 a 11 anys el proper dimecres 15 de desembre, ja que la Conselleria rebrà el proper dilluns 13 de desembre 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna de Pfizer.

Com serà la vacunació als infants valencians?

En aquesta línia, Barceló ha assenyalat que la immunització es durà a terme als centres educatius, als matins, en horari lectiu, i començarà en una primera fase pels col·legis d'educació especial i amb els menors immunodeprimits. Posteriorment, seguirà un ordre d'edat, com s'ha fet amb la població general, i es vacunaran els menors d'11, 10 i 9 anys.

Després es continuarà baixant en grups d'edat fins a completar la vacunació de la totalitat dels 330.000 xiquets de 5 a 11 anys de la Comunitat Valenciana.

Crida als pares perquè immunitzen els seus fills

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dijous als pares que permeten que els seus fills es vacunen: “No hi ha obligatorietat però volem animar els pares que protegixquen els seus fills”. El president, en declaracions als mitjans, ha destacat que l'objectiu és que siga una vacunació ràpida, eficaç i que no altere la marxa de les famílies.

El president de la Generalitat ha recordat que el 92% dels valencians a vacunar ja tenen la doble pauta i 400.000 persones ja compten amb la tercera dosi: “Els ingressos als hospitals canvien molt en persones vacunades. Es multiplica per 18 la possibilitat darribar a un hospital”.

Pujar