elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La vacunació de 20-29 anys comença aquesta setmana amb més de 100.000 dosi

La vacunació de 20-29 anys comença aquesta setmana amb més de 100.000 dosi
  • En les zones rurals valencianes ja se'ls ha administrat la primera dosi a aquesta franja d'edat

La vacunació als menors de 30 anys és tot un fet. La setmana que ve més de 105.000 dosi estan destinades al grup d'edat de 20 a 29 anys que comença el seu procés e vacunació de forma generalitzada en els grans punts de vacunació repartits en la Comunitat Valenciana. En les zones rurals del territori valencià, els joves d'aquesta franja d'edat ja han rebut la primera dosi de la seua vacuna.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha comunicat que té previst administrar aquesta setmana un total 307.615 dosi de la vacuna de la covid-19, de les quals, més de cent mil aniran destinades als menors de 30 anys.

L'altre gran objectiu d'immunització d'aquesta setmana és continuar avançant i anar finalitzant la vacunació de les persones de 30 a 39 anys. A aquest grup es destinaran 158.000 dosi.

Segons ha destacat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “durant aquesta setmana s'accelerarà de manera considerable la vacunació en joves de més de 20 anys”. En aquest sentit, Barceló ha volgut agrair “la responsabilitat que han mostrat els joves”, al mateix temps que els ha animat que “participen i es vacunen per a poder aconseguir la immunitat en tota la Comunitat Valenciana que ens permeta vèncer a la pandèmia”.

En concret, quant a la vacuna de Pfizer, 181.611 dosi estan destinades a persones del grup d'edat entre 20 i 29 anys (nascuts entre 1990 i 2001) i població del grup d'edat de 30 a 39 anys (nascuts entre 1982-1991). A més, més de 45.500 dosi d'aquesta mena de vacuna són segones dosis destinades a persones de 30 a 49 anys.

D'altra banda, es destinen més de 8.300 dosi per a persones que han sigut vacunades amb la primera dosi d'AstraZeneca i han optat per Pfizer per a la segona dosi. La resta de vacunes es destinen a població de risc, noves incorporacions en el sistema sanitari o recaptación de persones de cohorts anteriors pendents de vacunar.

Així mateix, la setmana que ve s'administrarà la vacuna de Moderna principalment a persones de 20 a 39 anys, per a les quals es destinen 33.377 dosis d'aquesta vacuna. A més, 20.738 dosi estan destinades per a la segona dosi d'immunització completa de persones de 40 a 49 anys d'edat.

A més, es vacunarà amb dosi de Moderna, 3.117 dosi, a universitaris que es van d'Erasmus i que es van posar la primera dosi l'última setmana de juny i principis de juliol.

Les dosis de vacunes d'AstraZeneca van destinades en la seua majoria per a segones dosis de majors de 60 anys, 7.817 dosis, i la vacuna de Janssen, unes 300 dosis estan destinades a persones pendents de vacunar després d'una recaptación i persones que realitzaran viatges internacionals.

Citació de la vacuna

En tots els casos, la citació es realitza mitjançant trucada de telèfon i/o a través d'un missatge al mòbil on s'indica data, hora i lloc de la vacunació. Si les dades no estan actualitzats, es poden modificar en ací

La cita rebuda en el mòbil també es pot recuperar o consultar a través de l'aplicació GVA +Salut, disponible tant per a iOS com Android i Huawei, o en la web

Si així i tot persisteix qualsevol tipus de dubte, es pot trucar al telèfon 900 300 555, on el personal format sobre aquest tema, atendrà i respondrà qualsevol qüestió relacionada amb el procés de vacunació.

Pujar