elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vacuna Pfizer i Moderna, lliures d'efectes greus

Vacuna Pfizer i Moderna, lliures d'efectes greus
  • És més probable contraure les malalties o símptomes si la persona malalta de covid-19 que si es posa la vacuna

Un estudi realitzat per investigadors nord-americans dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) i el proveïdor d'atenció mèdica Kaiser Permanent reflecteix que no es van trobar efectes greus en la salut en els persones amb la pauta completa de la vacuna contra el covid-19 de Pfizer i Moderna.

En la mostra es va avaluar a un total de 6,2 milions de persones per a la primera dosi de la vacuna i 5,7 milions per a la segona dosi.

Els investigadors van observar i van examinar 23 efectes potencials per a la salut, que havien sigut diagnosticats com a efectes secundaris. Alguns d'aquests efectes eren trastorns neurològics, com a encefalitis i mielitis; convulsions i síndrome Guillain-Barré; problemes cardiovasculars, com a infart agut de miocardi, accident cerebrovascular o embòlia pulmonar; i uns altres com a apendicitis, síndrome inflamatòria multisistémico, anafilaxia o paràlisi de Bell. Després d'aquests símptomes, es va realitzar la cerca i inspecció de l'historial clínic per a avaluar i verificar si aquests efectes havien començat abans o després de la vacunació.

Un dels participants en l'estudi, els investigadors de Vaccine Safety Datalink (VSD) va determinar un llindar per a saber si el nombre de casos passava o no d'aqueix senyal i van concloure dictaminant que cap dels resultats de salut havia passat aqueix marge. Els investigadors aniran precisant aqueixa vigilància per a augmentar la precisió en els resultats. Però que de moment, aqueixos efectes no vénen causats per les vacunes.

Els investigadors afermen que aquests efectes són més probables que ocórreguen si es contrau el covid-19 que després de la inoculació de la vacuna contra aquesta malaltia. L'encarregat de la seguretat de vacunes per a la resposta covid-19 i l'ajudant director de l'Oficina de Seguretat de les Immunitzacions dels CDC. Tom Shimabukuro, assenyala que la principal prioritat és fer ciència i comunicar-la ràpida i clarament amb els proveïdors d'atenció mèdica i al públic, perquè les vacunes contra el covid-19 segueixen en constant monitoratge de seguretat molt intensiu. “Vacunar-se continua sent la millor manera de protegir-se i protegir als seus sers estimats contra un virus que s'ha cobrat milions de vides ", va afegir.

Aquest tipus d'estudi continuarà analitzant almenys durant dos anys més als pacients recentment vacunats per a assegurar la seguretat de les vacunes.

Pujar