15 de novembre de 2019 15/11/19

Josep Bort participa al I Simposi EcowineMed que se celebra a Utiel

Josep Bort participa al I Simposi EcowineMed que se celebra a Utiel - (foto 1)

  El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, intervé aquest dijous, 29 de juny, en l'acte inaugural del I Simposi EcowineMed sobre Viticultura Agroecològica Mediterrània, que se celebra fins el 30 de juny a la localitat d'Utiel i que organitza el mateix Ajuntament d'Utiel, la Sociedad Española de Agricultura Ecológica (SEAE) i el Comité d'Agricultura Econòmica de la Comunitat Valenciana (CAECV).

  El simposi, dedicat a estimular l'intercanvi i la cooperació entre els grups i col·lectius locals i els experts i investigadors en aquesta matèria, centrarà aquesta convocatòria en el debat d'estratègies i alternatives de desenvolupament de models de producció i comercialització al voltant de la vinya i el vi.

  D'aquesta manera, l'objectiu de la jornada passa per intercanviar experiències vitícoles agroecològiques, impulsar activitats addicionals a la normativa i promoure la dimensió social del sector productiu.

  La superfície de vinya ecològica creix progressivament cada any augmentant qualitativament i quantitativament la varietat de vins, així com l'extensió d'hectàrees destinades a la viticultura ecològica, convertint-se en un sector innovador punter per a moltes comarques i municipis en molts aspectes més enllà del merament productiu que afecten el desenvolupament dels seus territoris.

  No obstant això, hi ha algunes qüestions pròpies que condicionen el seu desenvolupament tecnològic o que estan associades al desenvolupament rural dels habitants d'aquests territoris. Igualment hi ha aspectes típicament mediterranis relatius a la producció vitícola ecològica que resulten convenients abordar de forma específica, com ara: l'impuls d'una viticultura en ambients de secà, amb sòls pobres en matèria orgànica que evitin les emissions de CO2, la reducció de l'ús del coure per controlar les plagues a la vinya o la recerca d'alternatives a aquest tipus de productes.

   

  ocultar
  Josep Bort participa al I Simposi EcowineMed que se celebra a Utiel
  Pujar