16 de gener de 2021 16/1/21

Jorge Rodríguez visita la finalització de les obres dels cellers subterranis d'Utiel

Jorge Rodríguez visita la finalització de les obres dels cellers subterranis d'Utiel - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Jorge Rodríguez visita la finalització de les obres dels cellers subterranis d'Utiel - (foto 2)
  Jorge Rodríguez visita la finalització de les obres dels cellers subterranis d'Utiel - (foto 3)
  Jorge Rodríguez visita la finalització de les obres dels cellers subterranis d'Utiel - (foto 4)
  Jorge Rodríguez visita la finalització de les obres dels cellers subterranis d'Utiel - (foto 5)
  Jorge Rodríguez visita la finalització de les obres dels cellers subterranis d'Utiel - (foto 6)

  El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat la finalització de les obres dels cellers subterranis 'Puerta Nueva' d'Utiel, un projecte en el qual la institució provincial ha col·laborat juntament amb la Generalitat Valenciana amb una aportació de 50.000 euros, uns cellers documentats des del segle XIV i que van tenir el seu impuls en l'expansió del cultiu de la vinya en la zona durant els segles XVI i XVII.

  "Vull felicitar-vos perquè no heu perdut l'oportunitat de recuperar el vostre patrimoni però també de posar-ho en valor i convertir-ho en un instrument econòmic que ajude a crear ocupació i a generar activitat econòmica", ha assenyalat Jorge Rodríguez., qui ha contemplat el projecte que ha servit per a unir en un únic recorregut les desenes de cellers que recorren el subsòl de la ciutat, en una visita en la que ha estat acompanyat pel diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes.

  Allí, diversos metres per sota del nivell del sòl, s'elaborava el vi de forma artesanal i es conservava a una temperatura constant d'entre 16 i 18 graus. Es tracta d'un dels subsòls més rics d'Espanya i un dels elements turístics més destacats d'Utiel. "Estem parlant d'un patrimoni que és d'Utiel, però que sobretot és dels valencians i les valencianes", ha assegurat el president de la institució provincial.

  Són prop de dos-cents cellers subterranis, un tresor patrimonial de gran valor amb segles d'antiguitat. D'aquesta manera, el projecte, impulsat per l'Associació Cultural Serratilla, recupera elements de gran valor patrimonial i s'impulsa i realça el caràcter d'Utiel com a destinació turística. "La recuperació d'aquests cellers enllaça amb els nostres senyals d'identitat, el nostre element principal i vertebrador d'Utiel i de la comarca que tanca el cercle de l'oferta turística que anem a oferir", ha indicat per la seua banda l'alcalde d'Utiel, Fernando Benlliure.

  Dia gran de la Fira i Festes en Honor a la Virgen del Remedio

  El president de la institució provincial ha aprofitat la visita per assistir a la Fira i Festes en Honor a la Virgen del Remedio, que aquest 8 de setembre celebren el seu dia gran a Utiel, amb diferents activitats, com una gran festa de la cervesa, la baixada del Pendó de la Ciutat des de la Balconada Presidencial de l'Ajuntament, i la processó en honor a la Virgen del Remedio.

  Un esdeveniment que s'inscriu en l'aposta de la Corporació provincial per recolzar aquests elements tan propis que serveixen per a construir la vida d'un municipi i vertebrar el territori a través de la cultura i la tradició com són les festes d'una localitat. Per tot açò, constitueixen peces intangibles de gran valor que, en paraules de Jorge Rodríguez, mereix la pena recolzar.

  Pujar