30 de novembre de 2020 30/11/20

Cs urgeix al Consell a aplicar nous plans hídrics i d'ús i gestió per a frenar la degradació de l'Albufera

Cs urgeix al Consell a aplicar nous plans hídrics i d'ús i gestió per a frenar la degradació de l'Albufera - (foto 1)

    Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual insta al Consell a aplicar, amb caràcter urgent, nous plans hídrics per a frenar la degradació de l'Albufera. “El llac necessita una millor gestió per part de les Administracions Públiques, i això passa tant per una major dotació pressupostària com per l'actualització del Pla Rector d'Ús i Gestió, la vigència de la qual va expirar en 2012”, ha assenyalat el diputat de Cs Eduardo del Pozo, qui ha interpel·lat directament a la Consellera de Medi Ambient, Mireia Mollá, perquè “precise la data exacta de redacció d'un nou pla”.

    En el Dia Mundial dels Aiguamolls, el parlamentari ha recordat que “l'Albufera viu una situació molt preocupant” i ha explicat que, “amb una correcta planificació, es podrien solucionar molts dels problemes als quals s'enfronta, com el nivell de l'aigua, el col·lector oest o la neteja de séquies”.

    A més, el parlamentari considera “prioritari” augmentar el personal i els recursos humans al parc natural, “perquè resulta increïble, i sens dubte insuficient, que, hui dia, únicament quatre persones estiguen al capdavant de la conservació del llac”. “Es tracta d'un lloc d'importància comunitària i que ha sigut declarat zona d'especial protecció dels ocells”, ha manifestat el portaveu de Medi Ambient de Cs després de proposar al Consell que promoga també la candidatura de l'Albufera com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO.

    “Estem en un moment clau per a revertir la situació i garantir la sostenibilitat de l'Albufera, amb el treball comú i la cooperació de tots els actors implicats, amb la finalitat de preservar una joia mediambiental no sols de la Comunitat Valenciana sinó de tot el país”, ha conclòs.

    Pujar