elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

LA UNIÓ se suma a la jornada reivindicativa en defensa de la igualtat de gènere

LA UNIÓ se suma a la jornada reivindicativa en defensa de la igualtat de gènere

  LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders i la seua àrea de la Dona se sumen hui 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a la jornada reivindicativa en defensa de la igualtat de gènere i de protesta contra qualsevol tipus de violència i contra la bretxa salarial de gènere.

  LA UNIÓ durà a terme un tancament patronal de dues hores en totes les seues oficines, entre les 13 h i les 15 h, i fa una crida a la participació en els actes reivindicatius convocats a les ciutats i les poblacions de tot el nostre territori en defensa dels drets laborals, socials, culturals i econòmics de les dones.

  LA UNIÓ creu que cal avançar en la igualtat de dones i homes en el món rural, i especialment dins del sector agrari, amb la finalitat d'afavorir la incorporació de les dones a l'activitat agrària com un actiu de futur en el desenvolupament del nostre territori. Aquesta organització també considera que el foment de la igualtat en el món rural i agrari necessita polítiques i instruments que milloren la vida quotidiana de totes les persones, en el treball i en les relacions privades i socials perquè cap dona es quede arrere.

  És important revindicar la visibilització de les dones, ja que els seus drets estan encara qüestionats, amb especial atenció en les dones del medi rural. En aquest àmbit és on les dones pateixen un doble estigma, el de ser dona i el de pertànyer a un mitjà que els dota d'escassos serveis i recursos, dificultant, més si cap, el seu desenvolupament social, econòmic i personal. Per això, considera de vital importància continuar treballant i lluitant per l'eliminació de la violència masclista, l'assetjament sexual, les discriminacions per raó de gènere en totes les seues dimensions i àmbits, en la llar, al carrer, en el treball i garantir que es complisquen les mesures acordades en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

  "Malgrat l'avançat fins ara, continua havent-hi molts motius per a donar suport a els actes reivindicatius del pròxim 8 de març", assenyalen des de l'organització. "Acabar amb la bretxa salarial, trencar el sostre de cristall, evidenciar la precarietat de les dones en el mercat de treball, adoptar mesures per a aconseguir la coresponsabilitat entre home i dones, eradicar la violència de gènere, visibilitzar la importància de les dones com a motor de desenvolupament en el medi rural, són només alguns d'ells", assenyalen

  LA UNIÓ i la seua àrea de la dona se sumen al lema triat per ONU Mujeres per a aquest 2019: 'Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi' amb la finalitat de garantir que cap dona, cap xiqueta es quede arrere. Considerem necessari visibilitzar el paper de les dones en tots els camps, de manera que totes les xiquetes puguen comptar amb referents positius que els permeten creure en elles mateixes i en les seues capacitats.

  Per tot això, el dia 8 de març és un dia per a celebrar els assoliments aconseguits, però sobretot per a reivindicar i reflexionar sobre els reptes que volem aconseguir i el camí que ens queda per recórrer.

  Pujar