2 de desembre de 2020 2/12/20

LA UNIÓ denuncia la venda de taronges procedents de Sud-àfrica en la cadena de supermercats Dia

LA UNIÓ denuncia la venda de taronges procedents de Sud-àfrica en la cadena de supermercats Dia - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  LA UNIÓ denuncia la venda de taronges procedents de Sud-àfrica en la cadena de supermercats Dia - (foto 2)
  LA UNIÓ denuncia la venda de taronges procedents de Sud-àfrica en la cadena de supermercats Dia - (foto 3)
  LA UNIÓ denuncia la venda de taronges procedents de Sud-àfrica en la cadena de supermercats Dia - (foto 4)

  LA UNIÓ de Llauradors denuncia que el nou any ha portat una sorpresa més dins de la desastrosa campanya citrícola i és que en la cadena de supermercats Dia encara es poden comprar a data d'avui taronges procedents de Sud-àfrica en un estat lamentable.

  Tant en tendes físiques (com es pot veure en el tiquet de compra d'ahir en un supermercat Dia d'Oriola i un altre de hui a Pozuelo de Alarcón a Madrid), com en la tenda online a nivell estatal es poden adquirir taronges de la varietat Navel a 1,39 euros/kg, l'origen de les quals és la República de Sud-àfrica.

  Aquesta circumstància resulta totalment il·lògica en les dates en les quals ens trobem, desmunta tots els arguments amb els quals es va intentar justificar la presència de taronges en els nostres mercats quan ací no havien i contrasta amb la desastrosa campanya que pateixen els productors de cítrics de la Comunitat Valenciana, amb uns preus ruïnosos i tremendes dificultats per a donar eixida comercial a la seua fruita.

  L'ampliació del període d'importació de cítrics procedents de Sud-àfrica fins al 30 de novembre, amb una progressiva disminució anual dels preus d'entrada fins a la seua total desaparició en 2025, pot ser letal per a la citricultura valenciana tal com ha vingut denunciant en repetides ocasions LA UNIÓ.

  Aquesta pròrroga del període d'importació suposa la possibilitat d'entrada d'alts volums de cítrics en els últims dies d'aquestes noves dates, de manera que provoquen la presència de taronges sud-africanes de lamentable qualitat en els mercats fins a més enllà de Nadal com ara es pot comprovar a Dia, amb clara afecció directa sobre les nostres produccions que es troben en aquests moments en el millor moment organolèptic. La possibilitat d'entrada de taronges procedents de Sud-àfrica durant un mes i mig més era, és i serà, tal com ha criticat LA UNIÓ, una eina evident de pressió dels preus a la baixa en origen en mans dels intermediaris.

  La situació de la primera part de la campanya citrícola ha sigut un absolut desastre per als productors i s'ha agreujat amb la política comercial de certes cadenes de distribució comercial i l'acord amb Sud-àfrica com ha traslladat públicament LA UNIÓ durant els últims mesos.

  LA UNIÓ ha realitzat una intensa campanya, i la seguirà fent, per a denunciar totes les actuacions abusives o il·lògiques que trobe. Des d'aquestes vendes de la gran distribució amb taronges sud-africanes o d'altres països per aquestes dates, una cosa legal però poc ètica, fins a la falta de contracte de compravenda o els canvis en les condicions del mateix utilitzant excuses absurdes.

  Pujar