23 de febrer de 2020 23/2/20

Unides Podem reitera el seu rebuig al projecte d'ampliació nord del Port de València i la nova terminal de contenidors

  • Beatriu Gascó: “És urgent suspendre el concurs de manera cautelar, mentre es realitzen nous estudis i una nova avaluació ambiental”

Unides Podem ha reiterat hui el seu rebuig al projecte d'ampliació del Port de València i fa costat a les reivindicacions de col·lectius socials, sindicals, veïnals i ecologistes que exigeixen la seua paralització. La portaveu adjunta de Unides Podem en Les Corts Valencianes Beatriu Gascó ha manifestat que “no entenem que es pretenga tirar avant un projecte nascut fa més de 15 anys sense adequar la Declaració d'Impacte Ambiental DIA a la nova versió d'aquest projecte i, sobretot, atés que el context social, polític i ambiental ha canviat substancialment des de llavors”.

Segons ha expressat la portaveu adjunta d'aquest grup parlamentari en Les Corts, “el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana no hauria d'escoltar tant les pressions del sector privat i més a la ciutadania, i en particular a la joventut, que ens exigeix que ens allunyem de les lògiques del passat. El projecte d'ampliació nord del Port i la nova terminal de contenidors no caben en la mena d'infraestructures que necessitem per al futur, ja que repensar el model és un dels pilars en la lluita contra el canvi climàtic; per això no té sentit continuar apostant per projectes nascuts en un moment en què la pressió social i ambiental no era la mateixa que hui” ha afegit Gascó.

La portaveu adjunta de Unides Podem ha afirmat que “no sols és urgent repensar i replanificar el mapa del conjunt de Ports de l'Estat sinó que el Ministeri hauria de tindre molt més en compte el cost enorme que suposa per a les arques públiques un projecte que posarà en perill prop de 500 ocupacions, segons el sindicat majoritari d'estibadors Coordinadora de Treballadors de la Mar, a més del perill que suposa a nivell ambiental que els dragatges inclosos en el nou projecte superen els 20 milions de m³, que es puguen rebre megabuques de fins a 24.000 TEUs, o que canvie substancialment els corrents en la costa, per citar alguns exemples”.

“Davant efectes potencialment tan nocius com aquests”, ha advertit, “ens sembla evident per tot això que es requerisca una nova DIA”. “Esperem que la justícia resolga si és així o no abans de signar el projecte si no volem haver de malgastar els diners públics per a indemnitzar a les empreses concessionàries per danys i prejudicis”, ha afegit.

Beatriu Gascó considera que “projectes d'aquest calibre han de fer-se de la forma més transparent, afrontant els conflictes que genera entre un sector privat i les demandes de la ciutadania que defensen l'interés general. Per tot això considerem que és urgent suspendre el concurs de manera cautelar, mentre es realitzen nous estudis i una nova avaluació ambiental, així com es facilita l'accés a la informació a qui el requerisca”.

Pujar