20 de gener de 2021 20/1/21

Unides Podem reclama que es reforce la formació de la policia local i autonòmica com dicta la llei trans

Unides Podem reclama que es reforce la formació de la policia local i autonòmica com dicta la llei trans - (foto 1)

  La secretària primera de la Mesa de les Corts i diputada de Unides Podem, Cristina Cabedo, ha anunciat que el seu grup reclamarà que es reforce la formació de la policia local i autonòmica, en compliment de l'article 41 de la Llei 8/2017, de 7 d'abril, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere a la Comunitat Valenciana, després de les vexacions comeses per un policia local contra una dona trans en la localitat alacantina de Benidorm.

  Així mateix, Cabedo sol·licitarà que es posen en marxa els grups especialitzats en prevenció dels delictes d'odi, previstos per a municipis de més de 50.000 habitants segons el article 42.3 de Llei valenciana 23/2018, de 29 de novembre, d'igualtat de les persones LGTBI.

  Aquest extrem, ha explicat la diputada, “inclouria necessàriament que el propi cos de policia local de Benidorm incloguera aquest tipus de grup especialitzat”.

  Cabedo ha recordat que “la policia està per a protegir a la ciutadania, com ha vingut demostrant durant tot l'Estat d'alarma, però no per això està exempta de transfòbia, quan aquesta la portem arrossegant des de fa segles. Per això la nostra llei trans valenciana inclou formacions a les autoritats en respecte a la identitat i expressió de gènere. Volem que aquestes formacions es reforcen perquè no hi haja excepcions en el tracte digne que qualsevol persona mereix rebre”.

  Igualment, ha assenyalat que “la llei trans valenciana relaciona el maltractament d'un policia cap a una persona trans amb la doble victimització, qüestió que també hauria de ser analitzada en aquest cas”.

  Cabedo s'ha congratulat perquè “des que vam conéixer el cas ha existit una implicació completa per part de les autoritats estatals, autonòmiques i locals per a identificar i detindre a aquest policia i iniciar els procediments corresponents, relacionats amb un possible delicte d'odi, com de vulneració de la nostra llei trans valenciana y de fet , la mateixa Generalitat Valenciana es personarà en el procediment judicial que s'òbriga contra aquest policia”.

  Finalment ha recordat que “els drets LGTBI són drets humans. A més des de 2017 a la Comunitat Valenciana tenim orgullosament vigent la nostra llei trans. Estem en un Estat de dret i exigirem el seu respecte i compliment”.

  Pujar