29 de setembre de 2020 29/9/20

Unides Podem pregunta en el Congrés pel clorat en platges valencianes

Unides Podem pregunta en el Congrés pel clorat en platges valencianes - (foto 1)

  El grup parlamentari Unides Podemos ha presentat en el Congrés una pregunta parlamentària sobre el clorat en diverses platges de la Comunitat Valenciana. Segons ha recordat aquest grup parlamentari, durant aquest estiu diverses platges de València han sigut tancades ocasionalment per contaminació, en ser constatada la presència de bacteris com l'E. coli en nivells molt superiors als permesos.

  En aquest sentit, la diputada María Teresa Pérez ha advertit que “en les últimes setmanes hem pogut conéixer que han sigut instal·lades fins a 11 cloradoras en séquies que desemboquen en el mar”.

  En algunes localitats, ha afegit, “la població ha denunciat l'aparició de peixos morts a la platja coincidint amb la instal·lació d'aquestes cloradoras, així com l'olor a clor i el poc adequat d'abocar clor en l'aigua del mar en comptes d'atallar el problema des del seu origen”.

  Davant aquesta situació, Unides Podemos pregunta si tenen coneixement els ministeris de Transició Ecològica i d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de la instal·lació d'estacions de clorat en la costa valenciana, o altres territoris del litoral, perquè les aigües abocades al mar no porten bacteris com l'E. coli en quantitats superiors a la permesa així com quantes estacions de clorat existeixen en les costes espanyoles per a netejar abocaments d'aigües contaminades i on se situen.

  Així mateix, aquest grup parlamentari vol saber si el govern ha realitzat, o té constància d'estudis sobre les conseqüències de l'abocament d'aigües tractades amb clor a les platges, sobre les persones, les espècies marines, i l'ecosistema i si ha sol·licitat o rebut informació de la Comunitats Autònomes sobre la relació entre l'aparició de peixos morts i la cloració de les aigües de les séquies.

  Finalment, aquesta formació també interpel·la a Govern respecte a si té prevista alguna actuació per a assegurar que les diferents administracions realitzen les inversions necessàries per a l'adequat tractament de les aigües residuals, atallant el problema a l'origen i evitant aquestes cloracions.

  Pujar