22 d’octubre de 2020 22/10/20

Unides Podem insisteix en la importància d'una reforma fiscal progressiva i creu que les rebaixes fiscals tenen dubtosa eficàcia

  El portaveu d'Economia de Unides Podem, Ferran Martínez, ha insistit hui en la necessitat d'impulsar una reforma fiscal que revise les deduccions i bonificacions “i que faça que paguen més el que més tenen” al mateix temps que ha advertit que les rebaixes d'impostos “són una via fàcil però de dubtosa eficàcia”.

  Martínez ha indicat que “les deduccions en l'IRPF són una política regressiva en termes redistributius perquè no arriba a qui més el necessita” i en aquest sentit, ha al·ludit a la situació de persones que no cotitzen perquè no arriben al mínim, perquè estan en l'atur sense prestació, les que treballen en l'economia submergida o les mestresses de casa que no tenen salari.

  Així, ha advertit que “molts treballadors afectats per la crisi, moltes dones supervivents de la violència masclista i moltes persones que viuen en les zones rurals es quedaran sense poder accedir a unes ajudes que se suposa que són per a elles”.

  També ha recordat que el Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (GESTHA) ha advertit reiteradament sobre els efectes nocius que tenen les rebaixes fiscals en el potencial recaptatori del nostre sistema fiscal. “El que necessitem és una reforma fiscal, que incloga una revisió del règim de deduccions i bonificacions fiscals, i que faça que paguen més els que més tenen”, ha insistit.

  Paral·lelament ha destacat que les rebaixes fiscals “són una via fàcil però d'eficàcia dubtosa, fan falta polítiques actives finançades a càrrec d'una fiscalitat justa i suficient. Els nostres pobles demanden infraestructures i serveis de qualitat, els treballadors requereixen ajudes directes i inversions en el teixit productiu i les dones que pateixen violència masclista necessiten el suport actiu de les institucions per a protegir-les a elles i a les seues famílies”.

  Finalment, ha assenyalat que “hem aprés que la pandèmia només podíem parar-la entre tots. Ara sabem que les solucions a la crisi econòmica només poden ser en comú. Més que rebaixes fiscals, necessitem que els qui més tenen acosten el muscle i puguem tindre recursos suficients per a invertir en les valencianes i valencians. Un govern que cree en la seua gent inverteix en la seua gent”.

  Pujar