25 de novembre de 2020 25/11/20

Unides Podem critica que "Vox assenyale en les seues iniciatives parlamentàries a les persones més vulnerables, com els MENAS"

Unides Podem critica que "Vox assenyale en les seues iniciatives parlamentàries a les persones més vulnerables, com els MENAS" - (foto 1)

  La diputada de Unides Podem en Les Corts Valencianes, Irene Gómez, ha criticat hui que Vox assenyale en les seues iniciatives parlamentàries a les persones més vulnerables, en relació a la iniciativa d'aquest partit que relaciona als MENES (menors estrangers no acompanyats) amb l'"augment de la delinqüència".

  Gómez ha recordat que “infància i l'adolescència són dos col·lectius que van estar abandonats abans de l'arribada de les forces progressistes a la Generalitat l'any 2015. Ha sigut a partir de la legislatura anterior quan des del Botànic s'ha començat a treballar per a millorar la vida dels nostres xiquets i adolescents, inclosos els menors no acompanyats, als quals cal protegir i per a això hem de treballar coordinant i cooperant des de tots els nivells territorials”.

  Igualment, la parlamentària ha incidit que “també fa falta molta pedagogia dirigida als qui veuen com un problema social la presència dels menors no acompanyats, tirant mà d'un populisme carca que discrimina, i reflecteix un gran desconeixement de la legislació per part de la formació d'ultradreta”.

  La diputada ha retret a Vox que “amb el pretext de la seguretat dels treballadors dels MENA, demana informació sobre aquests menors, argumentant que els índexs de delinqüència juvenil han augmentat i que s'han produït més detencions d'aquests menors”.

  Gómez ha advertit que “mai des de les Corts, o des de qualsevol altra institució, s'ha de treballar contra les persones, sinó per i per a les persones i és clar que el grup parlamentari Vox està demostrant fefaentment amb les seues iniciatives parlamentàries que la discriminació de les persones més vulnerables, en aquest cas els MENA, és l'eina que utilitza per a excloure i segregar”.

  Unides Podem ha expressat els seus dubtes respecte a que aquesta iniciativa haja de ser tramitada per les Corts perquè en la seua opinió pot vulnerar el dret a la protecció dels menors i és discriminatòria.

  Pujar