23 de setembre de 2020 23/9/20

Unides Podem adverteix que “la Comunitat Valenciana no es pot permetre retallades o estar bloquejada per falta d'acord en el Govern d'Espanya”

  La síndica de Unides Podem en Les Corts Valencianes, Naiara Davó, ha instat al PSOE a negociar un acord de coalició amb Podemos per a conformar un executiu que no estiga en funcions i puga adoptar decisions econòmiques així com aprovar uns nous pressupostos generals de l'Estat, sense els quals la Comunitat Valenciana no podrà comptar amb els recursos que havia previst per a 2019.

  En aquest sentit, Davó ha recordat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “ha anunciat que estima en mil milions d'euros la quantitat que la Generalitat deixarà d'ingressar i fins i tot ha parlat de retallades en partides del Consell que encara no ha determinat”.

  Sobre la mateixa qüestió, ha advertit que “la Comunitat Valenciana no es pot permetre retallades, ni retrocedir en polítiques socials ni estar bloquejada per falta d'acord en el Govern d'Espanya”.

  Davó ha assenyalat que la difícil situació dels comptes de la Generalitat té el seu origen en bona part en la falta d'un govern amb plena capacitat de decisió a Espanya i per això, ha instat al PSOE a negociar amb Unides Podem un govern de coalició a nivell estatal, tal com s'ha aconseguit en la Comunitat Valenciana, reeditant el Acord del Botànic, així com a Balears, Canàries, Navarra, Aragó i la Rioja.

  La síndica ha indicat que aquests acords autonòmics “revelen que per a compartir responsabilitats de Govern només fa falta tindre voluntat” i ha recordat que Espanya “ja ha explorat l'opció d'un govern donat suport externament després de la moció de censura i no va funcionar perquè era tan feble que no va poder tirar avant els pressupostos”.

  A més, la portaveu de Unides Podem ha assenyalat que la proposta de negociació remesa al PSOE per a un Govern de coalició està basada en propostes programàtiques i ha retret el rebuig dels socialistes.

  Pujar