8 de març de 2021 8/3/21

Treballadors d'Institucions Penitenciàries demanen la dimissió del Ministre Marlaska

Treballadors d'Institucions Penitenciàries demanen la dimissió del Ministre Marlaska  - (foto 1)
  • El col·lectiu sindical continuarà aquest mes amb les jornades de vaga

MÉS FOTOS
Treballadors d'Institucions Penitenciàries demanen la dimissió del Ministre Marlaska  - (foto 2)
Treballadors d'Institucions Penitenciàries demanen la dimissió del Ministre Marlaska  - (foto 3)
Treballadors d'Institucions Penitenciàries demanen la dimissió del Ministre Marlaska  - (foto 4)

Els sindicats ACAIP, CCOO, CSIF, UGT i CIG s'han concentrat aquest matí enfront de la Delegació Governe de València per a exigir una millora en les condicions laborals dels treballadors de les Institucions Penitenciàries. Amb aquesta premissa, i sota el lema ‘Presons en Vaga’, els funcionaris presents han demanat la dimissió del Ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a qui acusen de no complir amb l'acordat en les negociacions.

Amb motiu d'aquesta concentració en la Calle Colón, la qual ha romàs parcialment tallada des de les 11.30 del matí, s'han pogut escoltar crits com ‘Marlaska, escolta. Presons està en lluita’ o ‘Negociació. Negociació’ i on els treballadors han mostrat alguns dels artilugis amb els quals han de bregar durant la seua jornada laboral (xeringues, matxets, ganivets…).

“Est és el nostre dia a dia. És amb el que hem de bregar” ha assegurat el president autonòmic de CSIF Presons als mitjans. “La institució penitenciària porta anys amb un abandó absolut. La falta d'una formació de qualitat per part de l'administració, falta de mitjans de seguretat i de mitjans humà, provoca una inseguretat total dels treballadors que no poden garantir tampoc la seguretat dels propis interns que és la nostra labor”. 

En aquest sentit el portaveu de ACAIP, Alberto Téllez, ha denunciat l'actitud del govern central: “El Govern d'aquest país està bloquejant qualsevol negociació i qualsevol diàleg amb els treballadors de presons”. A més, ha exigit al Govern que s'augmenten les plantilles en els centres assegurant que “a nivell nacional falten més de 3.400 treballadors, és a dir, aproximadament un 15% sobre el que hi ha ara”.

Ruptura de les negociacions

Les reivindicacions amb les quals s'han manifestat aquest matí una desena de funcionaris no són noves. Exigeixen una millora en les mesures de seguretat i el suport del Ministeri de l'Interior. Amb l'arribada del Govern de Pedro Sánchez aquestes negociacions havien començat però, segons informen els sindicats, actualment són inexistents: “No ens agafen el telèfon”.

A més, apunten que el dia 25 de setembre s'arribe a un acord amb el Ministre però que aqueixes negociacions van quedar trencades el dia 28 sense justificar raons. “Després de 30 anys, mereixem unes noves normes i una nova organització. El Ministre s'ha tirat per a arrere i solament tenim com a resposta el silenci” ha declarat Manuel Sanz, responsable de presons en UGT Comunitat Valenciana.

Jornades de vaga

El passat mes d'octubre els funcionaris de les institucions penitenciàries es van unir en una jornada de vaga, la qual va tenir un seguiment del 85% segons les xifres dels sindicats. Davant el frenazo de les negociacions, els sindicats han anunciat noves jornades d'atur per a finals d'aquest mes.

Els pròxims dies 17, 18, 19 i 20 de novembre són les dates previstes per a les vagues. “Si no hi ha negociació, es van a incrementar les protestes i amb major duresa” han assegurat.

Pujar