31 de maig de 2020 31/5/20

Com tramite la desocupació si han tancat les oficines d'ocupació?

Com tramite la desocupació si han tancat les oficines d'ocupació? - (foto 1)
  • Estes són les mesures transitòries que ha adoptat el Ministeri per a continuar amb la gestió del desocupació

A Espanya hi ha més de 3,2 milions de parats segons establix l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i tots ells tindran també tancades les oficines del Servici Públic d'Ocupació Estatatal (SEPE) durant este període d'estat d'alarma.

Esta mesura es va fer pública pel Ministeri de treball i Economia Social a través d'una nota de premsa en què va ordenar que a partir d'este dilluns es tancara el servici d'atenció al publique presencial a fi de seguir les recomanacions de "les autoritats sanitàries per motius de salut pública, evitant els desplaçaments dels ciutadans i el contacte presencial"

No obstant això, els seus treballadors continuaren pendent de totes les sol·licituds però a porta tancada, garantint així que la tramitació de les prestacions per desocupació es realitze per a tot aquell que ho necessite.

A més, en els pròxims dies seran molts els que hauran de donar-se d'alta en la prestació per desocupació davant de l'avalanc dels ERTE, mesures que ja estan tramitant moltes empreses davant aquest nou esdeveniment imprevist.

Per aquest motiu, el Ministeri, segons estableix en aquesta nota "està treballant ja en reforçar l'atenció telefònica i per mitjans electrònics".

Després que es fes públic aquest anunci, molts dels telèfons de les oficines s'han col·lapsat. No obstant això, des del Ministeri apel·len a la calma, ja que les oficines renovessin d'ofici totes les demandes d'ocupació i enviessin a l'correu o a el mòbil de l'aturat la demanda segellada, així com la seva pròxima data de renovació.

Però, què passa amb tots aquells que es quedin ara sense feina i hagin de sol·licitar el cobrament per prestació? Des del Ministeri apunten que poden sol·licitar-ho per dues vies: telèfon o de forma telemàtica en el cas que sigui un acomiadament individual o prové d'un ERTE.

No obstant això, en aquest últim cas ha d'esperar que l'empresa comunique l'expedient a l'autoritat laboral de la seva comunitat autònoma.

Pujar