elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els valencians Mariki Fernández i Sven Stadel guanyen la Copa d'Espanya Absoluta de la classe Europa

Els valencians Mariki Fernández i Sven Stadel guanyen la Copa d'Espanya Absoluta de la classe Europa
  • Un total de 52 regatistas han participat en el campionat del Real Club Nàutic de Torrevieja

MÉS FOTOS
Els valencians Mariki Fernández i Sven Stadel guanyen la Copa d'Espanya Absoluta de la classe Europa - (foto 2)
Els valencians Mariki Fernández i Sven Stadel guanyen la Copa d'Espanya Absoluta de la classe Europa - (foto 3)

Els 52 regatistas, que han omplit de veles la badia del Real Club Nàutic Torrevieja, han navegat les nou proves previstes en el calendari. S'han trobat totes les condicions, vents forts amb ona llarga, vents fluixos variables i llebeig típicament mediterrani d'ona curta.

Aquesta classe amb un gran ambient juvenil, ha vist com les flotes de la comunitat valenciana, andalusa i canària, s'han incorporat amb força a la competició, estant en creixement i mostrant un vigor molt important per al futur.

En categoria Absoluta, Mariki Fernandez (RCN Torrevieja) va imposar el seu coneixement de la classe i el domini del vaixell tancant una memorable tercera jornada, que fet i fet li va donar el primer lloc en la copa d'Espanya femenina. Sven Stadel (RCN Calpe), demostrant que “qui va tenir va retenir!”, en una nova aparició en la classe, va dominar de principi a fi amb cinc primers, no donant opció als seus rivals en cap classe de vent.

En els Sub-20, va haver-hi tancada lluita entre el català Daniel Cabré (CN el Masnou) i l'andalús Ignacio Toronjo (RCM i Tennis Punta Umbria) que es va decidir per al català en la 7a pispa a causa del mal descarte per un UFD de l'andalús. En xiques, Nora Lasurt (CN El Balís) va realitzar un gran campionat sobretot en condicions de vent, no deixant en cap moment a la seua companya de club Helena Pruñonosa (CN El Balís) amenaçar la seua primera plaça.

Els Màster, amb un navegant francès de seixanta-tres anys, van donar una lliçó sobretot amb vent. Sent el campió de la categoria Rafael Ramon-Borja del RCR Alacant.

El lliurament de premis ha tingut lloc en el RCN Torrevieja, amb la presència de la Vice-alcaldessa de Torrevieja, Rosario Chazarra; la regidor d'esports Diana Box; el president del RCN Torrevieja, Germán Soler; el vocal de vela Andrei Stepanov; el secretari nacional de la classe, Oriol Subirá; i el president de la Federacion de Vela de la Comunitat Valenciana, Carlos Torrado.

Al llarg de tot el campionat s'han complit totes les normes de sanitat fent d'aquest un esdeveniment segur, donant els esportistes un exemple de compliment de les normes i respecte a la legalitat sanitària.

Pujar