22 de gener de 2021 22/1/21

Txema Guijarro "la connexió ferroviària de Torrevella no pot demorar-se un dia més"

  El diputat per Alacant i secretari general del Grup Parlamentari, Txema Guijarro, reclama la necessitat d'abordar "sense més retards" la connexió ferroviària de Torrevella amb les grans línies de RENFE. Per a Guijarro es tracta "d'una infraestructura essencial per al municipi i per a la Vega Baixa del Segura. Una connexió que permeta millorar les seues comunicacions, disminuir el trànsit de cotxes i reactivar l'economia local i comarcal".

  Davant la demora en l'estudi de viabilitat del projecte per al tram de Torrevella, el diputat ha manifestat el seu suport a les reivindicacions expressades pel consistori alacantí i ha recordat que "la proposta elaborada pels tècnics municipals com a alternativa a les tres plantejades pel ministeri de Foment va ser remesa i que el Ministeri per la seua banda s'està limitant a indicar que durant els mesos transcorreguts des de la recepció del informe s'ha estat analitzant la seua viabilitat. Tenint en compte que la proposta municipal no altera el recorregut i el que pretén és reduir l'afecció mediambiental, econòmica i urbanística del traçat ferroviari, no hi ha raó que no es puga explicar del perquè de tant retard i del perquè de la falta d'explicacions".

  Guijarro també ha apuntat que "segons consta en el contracte, el plec condiciones i l'anunci públic de l'adjudicació de l'obra s'haurien d'haver lliurat a l'Ajuntament de Torrevella a l'abril de 2016". I ha denunciat que "a dia de hui més d'un any després, el consistori no ha rebut la pertinent informació". El diputat ha dirigit al Ministre de Foment, Iñigo de la Serna, una sèrie de preguntes perquè explique el motius de la demora en esta connexió ferroviària:

  • Com explica el Govern esta demora en l'adjudicació de les obres?
  • Quan té previst el Ministeri de Foment tenir ultimat l'estudi de viabilitat de la connexió ferroviària per al tram de la localitat de Torrevella?
  • Quan preveu el Ministeri de Foment la presentació del citat estudi?
  • Com valora el Ministeri de Foment la proposta remesa per l'Ajuntament de Torrevella per a l'execució de la nova infraestructura?
  • En l'estudi que diu estar elaborant el Ministeri de Foment, de quina manera s'especifica la ubicació de la infraestructura? i la data d'inici i finalització de la mateixa?

   

  Pujar