19 de gener de 2021 19/1/21

Troben i envien a presó al veí que va fer saltar per l'aire un habitatge a Torrevieja

Troben i envien a presó al veí que va fer saltar per l'aire un habitatge a Torrevieja - (foto 1)
  • Hui ha ingressat a la presó acusat de provocar l'explosió de gas en l'edifici on vivia mitjançant 9 bombones de butà

MÉS FOTOS
Troben i envien a presó al veí que va fer saltar per l'aire un habitatge a Torrevieja - (foto 2)

La Guàrdia Civil ha detingut al presumpte autor dels fets que van provocar l'explosió d'un habitatge a Torrevieja després de romandre 48 hores en parador ignorat.

Un dels veïns de l'edifici és l'acusat de “col·locar estratègicament” 9 bombones de butà, 3 de càmping gas, pots de pintura i diverses llandes de gasolina.

Amb tot això, els investigadors van arribar a la conclusió que l'explosió de gas havia sigut provocada pel veí i va ser buscat fins a arrestar-lo.

Aquest mateix matí ha passat a disposició judicial per a tindre l'oportunitat d'aclarir què va ocórrer en el seu habitatge i què feia allí tot aqueix material explosiu que va provocar que tot isquera per l'aire després d'esclatar.

Tal com ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el Jutjat d'Instrucció número 1 de Torrevieja ha acordat hui l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'arrestat com a presumpte autor de l'explosió.

Com va avançar elperiodic.com, l'explosió va significar nombroses destrosses en l'edifici, on les tabiqueries van patir greus danys i els veïns íntegrament van haver de ser evacuats immediatament, encara que no va causar danys personals.

Cal recordar que el moment de l'explosió de gas butà va ocórrer dijous passat en l'habitatge del detingut, poc abans de les 6.20 hores del matí.

Diversos veïns de l'arrestat ja van denunciar que l'home “volia volar l'edifici”, la qual cosa presumptament va propiciar amb tot el material que va disposar estratègicament en el seu pis i l'ona expansiva del qual va provocar l'ensulsiada de la paret que separava la seua casa de la del seu veí i danys rellevants en 14 habitatges més de l'edifici.

Pujar