21 d’octubre de 2020 21/10/20

Recuperen dues creus que havien sigut sostretes d'una parròquia a Torrevieja

Recuperen dues creus que havien sigut sostretes d'una parròquia a Torrevieja - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Recuperen dues creus que havien sigut sostretes d'una parròquia a Torrevieja - (foto 2)

  La Guàrdia Civil ha detingut a Torrevieja al presumpte autor del robatori de les dues joies exposades en la vitrina del museu de la Puríssima, pertanyent a la Parròquia de la Immaculada Concepció, de Torrevieja. Les dues creus ja han sigut retornades a la Parròquia.

  El passat 11 de gener de 2020, es va produir un robatori amb força en el museu de la Puríssima, dins de la Parròquia de la Immaculada Concepció, a Torrevieja.

  Segons les gestions d'esbrinament dels agents investigadors, el presumpte autor va accedir a l'interior de l'església per una porta lateral i, una vegada allí va forçar, tant els accessos del museu de la Puríssima com les vitrines en les quals estan habitualment exposades les joies de la Immaculada, sostraient únicament dos encreuaments pectorals.

  A pesar que les creus no tenen un alt valor econòmic, material, sí que tenen un gran valor sentimental, per als devots de la Verge. Una d'aquestes creus sostretes és la que llueix la Patrona de Torrevieja quan està exposada en el seu cambril i l'altra és la que porta en actes litúrgics solemnes.

  De fet, són les joies més antigues que posseeix la imatge de la Immaculada, amb més d'un segle d'antiguitat, que ja lluïa la imatge de la Verge que va ser destruïda durant la guerra civil.

  Després de rebre la corresponent denúncia, els agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Torrevieja van obrir diverses vies d'indagació, finalitzant amb la identificació del presumpte autor, un espanyol de 59 anys, veí d'aqueixa mateixa localitat.

  La vesprada del passat dilluns, 20 de gener, els agents van procedir a la seua detenció. Veient-se descobert, el ja detingut va reconéixer els fets i, decidint col·laborar amb la Guàrdia Civil, va retornar voluntàriament les joies sostretes, encara en el seu poder.

  Ja ha sigut posat a disposició judicial, quedant en llibertat provisional amb càrrecs, a l'espera de judici.

  Pujar