11 de juliol de 2020 11/7/20

Pilar Gómez (Ciutadans Torrevella): “Torrevella és un diamant sublim poliment en una ferreria”

Pilar Gómez (Ciutadans Torrevella): “Torrevella és un diamant sublim poliment en una ferreria” - (foto 1)

  Pilar Gómez es presenta com a candidat de Ciutadans per Torrevella diumenge que ve 26. Amb motiu de les eleccions municipals, Gómez ha parlat amb elperiodic.com per a fer balanç de la legislatura que arriba a la seua fi i explicar les principals propostes del seu programa. La candidata planteja com a prioritat desenvolupar una ciutat que en la seua opinió actualment es troba “bruta, sense oci, cultura ni esport” després de quatre anys “deficients”.

  PREGUNTA. Quina valoració fa d'aquesta legislatura?

  RESPOSTA. Ha sigut una legislatura difícil. Cs primer va tendir la mà al PP, els quals van rebutjar la proposta, per la qual cosa escoltant el canvi que demanaven els veïns (que amb els seus vots van dir que no hi havia més majories absolutes i entenien que 27 anys del govern del PP, amb molts problemes de corrupció a nivell nacional, autonòmic i també local), donem suport a el canvi mantenint-nos en l'oposició, fiscalitzant i presentant mocions, propostes. Totes elles després de quatre anys han demostrat que ni donant suport a els pressupostos com els del 2018 han fet possible que la UNED s'instal·le a la ciutat. Als dos anys de govern del pentapartit vaig dir: “El canvi que no arriba”, tendint novament la mà al PP, sent novament rebutjada. Pel que la meua impressió és que aquesta legislatura ha sigut clarament deficient: tenim una ciutat bruta, sense oci, sense cultura i sense esport. Una ciutat que no avança. 

  P. Tot apunta al fet que els pactes seran necessaris després del 26 de maig. Estaria disposada a crear una aliança amb PP i Vox?

  R. Ciutadans a Torrevella es presenta per a liderar un projecte ambiciós i innovador amb gent molt preparada que no ve de la política, sinó de l'activitat privada, amb grans iniciatives per a dur a terme en totes les regidories. Respecte a pactes, som realistes i sabem que és difícil que existisquen majories absolutes. No podem, per tant, descartar un escenari en el qual hàgem d'arribar a acords, però no es duran a terme amb partits populistes, separatistes o que vulguen comprometre la llibertat dels pares a l'hora de triar la llengua en la qual volen educar als seus fills. Tampoc aquells que la seua única fi siga cobrar un sou a fi de mes. En cas d'haver de pactar amb el partit socialista (PSOE) s'ha posat com a línia roja la dimissió de la quarta de la seua llista, és a dir, Fanny Serrano. 

  P. Com creu que ha de canviar el municipi en els pròxims quatre anys?

  R. Torrevella continua necessitant un canvi: Remodelació del passeig de la Llibertat (hippies), obertura tot l'any de les Eres de la Sal, canvi de les oficines de Agamed, solució a l'edifici de “La Plasa”, renovació del mobiliari urbà i adaptat a les persones amb diversitat funcional, parcs i jardins, i *reasfaltado de carrers. També és necessari reordenar el trànsit i els aparcaments, així com destinar ajudes socials, atendre els nostres majors, i desenvolupar l'oci de joves i majors, l'administració electrònica i l'obertura de museus i teatres. En definitiva, està tot per fer, encara som a temps d'atraure un turisme de qualitat. Torrevella és un diamant sublim poliment en una ferreria.

  P. Quines són les seues propostes en matèria fiscal?

  R. No augmentar la càrrega fiscal sinó en tot cas reduir-la sol·licitant tot tipus ajudes i subvencions (Unió Europea, estatals i autonòmiques, etc). També apostem per fomentar la creació de noves empreses, ajudant-los a tramitar ajudes per a obtindre subvencions. A més volem *recalcular i fraccionar el pagament de la quotes de terrasses d'estiu i agilitar els tràmits mitjançant administració electrònica

  P. Quines són les principals preocupacions dels veïns de Torrevella?

  R. Seguretat, neteja urbana, il·luminació, activitats culturals i oci, atenció a les famílies necessitades i als nostres majors, suport al comerç i empreses, turisme de qualitat, i un llarg etc.

  P. En els últims mesos hi ha hagut polèmica entre l'Ajuntament i les autocaravanes perquè els han limitat l'aparcament i prohibit pernoctar. Com afrontarà aquesta situació si arriba a l'Alcaldia? Planteja alguna mesura en concret?

  R. Cs aquesta legislatura ja va presentar una moció per a la creació d'un pàrquing d'autocaravanes sostenible i exclusiu, així com la creació paral·lelament d'una ordenança, donant solució a aquest problema

  P. Persones dels municipis de tota la Comunitat Valenciana lligen elperiodic.com. Com les convenceria perquè votaren a Ciutadans el pròxim 26 de maig?

  R. La ciutat de Torrevella és la cinquena ciutat de la Comunitat Valenciana i la tercera d'Alacant. Torrevella porta en els últims 30 anys oblidada per totes les administracions nacionals i autonòmiques. Amb 85.000 habitants sembla increïble que no compte amb comunicacions dignes del primer món amb la resta de municipi i ciutats (manca de tramvia, tren de la costa, enllaç amb l'AVE o aeroport o universitat) així com transport urbà de qualitat. Manca de delegació d'Agència Tributària o un port en condicions, infraestructures imprescindibles, com és el desdoblament de la N-332 i CV-95, universitat com la UNED, administració electrònica, etc. Estem en el S. XXI, però tenim una Torrevella dels anys 80. Des de Ciutadans proposem donar un canvi a aquesta situació, posant a Torrevella en el lloc que es mereix.

  Tenim idees que es poden realitzar dins dels 100 primers dies de Govern i altres més ambicioses que igualment es poden iniciar encara que el seu desenvolupament siga a més llarg termini. Les oportunitats sol es presenten una vegada en la vida, aquesta és la teua oportunitat aprofita-la.

  Pujar