31 de març de 2020 31/3/20

L'escriptor xilè Raúl Zurita oferirà una conferència i un recital poètic

    El poeta xilè Raúl Zurita, considerat com una figura imprescindible en el panorama de la poesia llatinoamericana actual, torna una vegada més a la Universitat d'Alacant. Aprofitant la seua visita a Alacant com a president del IV Congrés Internacional Miguel Hernández, «Poeta en el món», impartirà la conferència titulada «Poesía y Holocausto» demà dijous 16, a les 20.30 hores, en el Forn Cultural (plaça de Francisco López Pina s/n), activitat organitzada per la Seu Universitària de Petrer de la UA, i el divendres 17, a les 20.00 hores, en la Societat Cultural Casino de Torrevella, oferirà un recital poètic, acte que s'emmarca dins de l'espai dedicat a la literatura titulat Sal con Libros, de la Seu Universitària de Torrevella L'entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

    L'esmentat congrés està organitzat per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert (Diputació d'Alacant), la Càtedra Miguel Hernández de la UMH, la Universitat d'Alacant a través del CeMaB i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Oriola i la Fundació Cultural Miguel Hernández. Zurita ja ha estat en la Universitat en altres ocasions, i va ser nomenat el 2015 doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant. També ha col·laborat en diversos projectes de la Universitat, com la presentació del Portal de Poesia Contemporània de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

    La seua llarga trajectòria compta amb obres com a Purgatorio (1979), Anteparaíso (1982), Canto a su amor desaparecido (1985), El amor de Chile (1987), La vida nueva (1994), Poemas militantes (2000), Sobre el amor y el sufrimiento (2000), INRI (2003) o Los países muertos (2006). Raúl Zurita ha sigut reconegut amb el Premi Iberoamericà de Poesia Pablo Neruda, el Premi Nacional de Literatura de Xile, i recentment amb el Premi Iberoamericà de Lletres José Donoso.

    Pujar