Castellano

Un home amb mico de treball roba en una zona residencial de Torrevella

Un home amb mico de treball roba en una zona residencial de Torrevella
  • El presumpte autor emprava un mico de treball per a cometre els delictes, evitant així que sospitaren de la seua presència en la zona

MÉS FOTOS
Un home amb mico de treball roba en una zona residencial de Torrevella - (foto 2)
Un home amb mico de treball roba en una zona residencial de Torrevella - (foto 3)

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a un home al qual se li imputen cinc delictes de robatori en habitatges d'una zona residencial de la localitat. Durant diversos mesos va aconseguir passar desapercebut abillat amb indumentària de treball, que en realitat només emprava per a evitar ser descobert.

Fa uns mesos, la Guàrdia Civil va detectar un increment dels robatoris en interior de domicili en habitatges situats en una zona residencial de Torrevella, per la qual cosa van iniciar les investigacions tendents a localitzar al possible autor. Els agents van observar que la persona que cometia els robatoris coneixia bé els habitatges i que, aprofitant l'absència dels propietaris, accedia fracturant les portes o finestres situades en la part posterior i es prenia el temps necessari per a entrar a robar tots els objectes de valor que trobava a l'interior com ara aparells tecnològics, electrodomèstics de xicoteta grandària, eines elèctriques, etc.

Els agents van començar per vigilar els voltants, per a tractar de detectar la presència de persones que pogueren resultar sospitoses. Gràcies a les càmeres de vídeo vigilància d'un dels domicilis en els quals l'autor va cometre un dels robatoris, els agents van comptar amb una detallada descripció física de la persona que estaven cercant. En un moment donat, van localitzar a un individu que rondava de manera freqüent per la zona, amb un uniforme assimilat a un mico de treball, si bé es va comprovar que no desenvolupava cap activitat laboral en aqueix lloc. Amb l'abillament triat, havia aconseguit passar desapercebut per als veïns de la zona.

Fruit dels esbrinaments els investigadors van comprovar que el presumpte lladre venia els objectes precedents dels robatoris en mercats de compra i venda d'objectes usats, o bé, els donava eixida en el mercat negre. S'ha calculat que el valor total d'efectes sostrets en els cinc robatoris que se li imputen ascendeix a 10.000 euros. La Guàrdia Civil ha aconseguit recuperar un gran nombre d'ells, els quals ja han sigut retornats als seus legítims propietaris.

Una vegada plenament identificat, el passat 27 de juliol va ser detingut un home de 33 anys de nacionalitat ucraïnesa, assentat a Torrevella, al qual li consten nombrosos antecedents. Se li imputen cinc delictes de robatori en interior d'habitatge. Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Torrevella.

Pujar