16 de gener de 2021 16/1/21

Les donacions a hospitals valencians: des d'alimentació a oci i préstecs d'apartaments o vehicles

Les donacions a hospitals valencians: des d'alimentació a oci i préstecs d'apartaments o vehicles - (foto 1)
  • Petites i grans empreses, restaurants i forns ofereixen desdejunis, menjars i sopars per als professionals d'hospitals com Torrevieja o Vinalopó

MÉS FOTOS
Les donacions a hospitals valencians: des d'alimentació a oci i préstecs d'apartaments o vehicles - (foto 2)

Els hospitals universitaris de Torrevieja i Vinalopó han rebut més d'un centenar de donacions des que va començar la crisi del COVID19, procedents de grans i petites empreses, particulars, col·lectius i tot tipus d'associacions. Productes d'alimentació, protecció i higiene per als professionals, la cessió d'habitacions d'hotel, apartaments per a allotjar a sanitaris o vehicles per a les visites domiciliàries així com tot tipus de material per a l'oci i entreteniment dels pacients són alguns dels donatius que s'han registrat en les últimes quatre setmanes en aquests centres sanitaris, al costat de Torrejón i Povisa, tots pertanyents del grup Ribera Salud.

Petites i grans empreses d'alimentació, restaurants, pizzeries, hamburgueseries, bars, forns i pastisseries ofereixen tots els dies desdejunis, menjars i sopars, a més de beguda i café amb llet per als professionals sanitaris, ja que les cafeteries dels centres es troben tancades per motius de seguretat. A més, durant la Setmana Santa i els primers dies de Pasqua, han arribat als hospitals de la Comunitat Valenciana mones, panquemaos, ous de Pasqua i dolços típics d'aquestes dates. De fet, el 30% de les donacions són productes d'alimentació.

Un tant per cent similar correspon a les donacions de material de protecció i productes per a la higiene i la cura de la pell dels sanitaris. Molt nombrosos són també els presents relacionats amb tota mena de productes per a l'oci dels pacients: periòdics, revistes, puzles, mots encreuats, llibretes i colors, així com dues dotzenes de tauletes perquè les persones ingressades per COVID19 i que es troben en aïllament puguen comunicar-se amb els seus familiars per videoconferència.

A més, un bufet d'advocats s'ha oferit a fer la declaració de la renda als professionals sanitaris (la campanya va començar el passat 1 d'abril) amb la finalitat de facilitar-los aquesta gestió en un moment en el qual la pressió assistencial és més acusada de l'habitual en tots els centres sanitaris. En la mateixa línia, i amb la finalitat de fer més fàcil el dia a dia de tots els professionals, empreses hoteleres o que gestionen apartaments turístics en les àrees dels diferents hospitals han oferit les seues instal·lacions perquè les persones que treballen en els centres sanitaris puguen allotjar-se gratuïtament i evitar així qualsevol risc de contagi a les seues famílies. A més, empreses d'automoció han cedit vehicles per a facilitar les visites mèdiques a domicili i evitar el desplaçament dels pacients als centres sanitaris.

Pujar