7 de desembre de 2019 7/12/19

La dona morta a Torrevella va morir en caure per les escales de forma accidental

La dona morta a Torrevella va morir en caure per les escales de forma accidental - (foto 1)
  • L'autòpsia descarta que es tracte d'una víctima de violència de gènere i apunta a un traumatisme cranoencefálic en colpejar-se el cap

La dona de 39 anys morta a Torrevella i trobada ahir sense vida i seminua, no va ser víctima de violència de gènere ni va patir agressions sexuals, segons han informat fonts de la investigació. L'autòpsia realitzada aquest matí en l'Institut de Medicina Legal d'Alacant revela que la causa de la mort va ser un colp al cap en caure de les escales, i no un assassinat masclista, com es va creure en un primer moment. 

Les primeres hipòtesis apuntaven al fet que el responsable de la mort poguera ser la seua exparella sentimental, ja que el cos va ser trobat al voltant de les 9 del matí per un menor passejava amb el seu gos en el portal del carrer Càritas, on casualment viu l'ex nuvi. No obstant això, els forenses han descartat que es tracte d'una nova víctima de violència de gènere, ja que la mort es va produir com a conseqüència dels colps patits en caure de forma accidental per les escales. És a dir, l'autòpsia ha esclarit que la mort és compatible amb la caiguda i amb un traumatisme cranoencefàlic.

Els resultats de l'autòpsia se sumen així als testimoniatges recollits pels investigadors i el vídeo que va captar una càmera, on s'observa com la dona es va desvestir sola i a continuació va caure de manera accidental per les escales. Abans de revelar-se l'autòpsia, alguns polítics ja havien condemnat el suposat assassinat masclista. És el cas del president del Govern, Pedro Sánchez, que ahir va mostrar en xarxes socials la seua repulsa cap als assassinats de les dones trobades mortes a Torrevella i Vinaròs (aquesta última sí s'ha confirmat que va morir a les mans de la seua parella) i va assegurar que no “pararem fins a acabar amb aquesta xacra. Us volem vius, lliures segures”, va escriure.

ocultar
La dona morta a Torrevella va morir en caure per les escales de forma accidental
Pujar