elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detinguts quatre fugitius a Torrevella: dos estaven acusats d'homicidi i els dos restants per contraban i estafa

Detinguts quatre fugitius a Torrevella: dos estaven acusats d'homicidi i els dos restants per contraban i estafa
  • Aquestes detencions han sigut dutes a terme amb la col·laboració d'agents de la gendarmeria francesa que fan costat als agents a Torrevella durant l'Operació Estiu 2023

La Guàrdia Civil, dins de l'Operació Estiu 2023 i en el marc del Pla Turisme Segur, ha detingut durant els passats mesos de juny i juliol a quatre persones sobre les quals pesaven Ordenes Europees de Detenció o extradició de diferents països europeus.

La Guàrdia Civil, amb la finalitat de garantir la seguretat ciutadana a Torrevella, a causa de l'augment de turistes, ha incrementat els dispositius de seguretat en aquesta localitat, comptant en aquest cas amb la col·laboració d'agents de la Gendarmeria francesa.

Gràcies als esmentats dispositius, entre els mesos de juny i juliol, s'han localitzat i detingut a 4 individus sobre els quals pesaven diverses Ordenes Europees de Detenció i Lliurament (OEDEs) o extradició.

El primer dels detinguts, un home de 25 anys, que es trobava reclamat per autoritats judicials d'Alemanya per un delicte d'homicidi imprudent, va ser detingut juntament amb el seu germà, sent-li imputat a aquest últim un delicte d'usurpació d'estat civil.

El segon, un altre home de 25 anys d'edat, va ser detingut per una requisitòria per la comissió d'un homicidi en grau de temptativa i per un altre de tràfic de drogues a Alemanya. En aquest cas, tenia pendent una condemna de 15 anys de presó amb les autoritats germàniques.

Segons avançaven els dispositius de seguretat, concretament els dies 12 i 13 de juliol, es va procedir a la detenció de dos nous individus de 40 i 47 anys d'edat. Aquesta vegada, reclamats per les autoritats judicials de Romania per un delicte contraban i un altre de blanqueig de capitals, respectivament.

Tots els detinguts juntament amb les diligències, van ser posats a la disposició dels Jutjats Centrals d'Instrucció de l'Audiència Nacional de Madrid, en tractar-se de l'òrgan judicial competent.

Pujar