27 d’octubre de 2020 27/10/20

Detinguts per celebrar una festa a Torrevieja durant l'estat d'alarma

Detinguts per celebrar una festa a Torrevieja durant l'estat d'alarma - (foto 1)

  La Guàrdia Civil ha detingut a Torrevieja a 4 persones per estar realitzant una festa en un domicili particular, malgrat les restriccions emeses a causa de l'estat d'alarma. Dos d'ells han ingressat a la presó preventiva.

  També s'ha detingut a 9 persones més, a Torrevieja i a Villena, per diferents delictes contra el patrimoni i un delicte de trencament de condemna, fruit de l'esforç per garantir la seguretat ciutadana que continua realitzant la Guàrdia Civil.

  Una festa que va acabar amb quatre detinguts

  A través de la col·laboració ciutadana, dijous passat festiu la Guàrdia Civil de Torrevieja va acudir fins a un habitatge en el qual s'havien congregat diverses persones, arribades des d'altres domicilis, per a realitzar una festa particular bastant sorollosa i molesta per als veïns.

  Els agents, una vegada van constatar el soroll i rebombori que s'estava produint, els van requerir la documentació, alhora que els recordaven les limitacions existents degudes a l'Estat d'Alarma. De les quatre persones allí presents, dos homes i dues dones (28, 29, 22 i 36), totes es van negar a identificar-se en repetides ocasions. És més, un dels xics va llançar una punyada a un dels agents, que a penes va poder esquivar.

  La situació es va tornar més tibant en el moment de reduir a aquest jove, ja que la resta dels seus amics es van abalançar sobre els agents per a impedir-ho. Com a conseqüència, després de l'arribada de reforços, els quatre van ser detinguts per un presumpte delicte de resistència i desobediència i un delicte de lesions.

  Després de ser posats a disposició judicial, la Jutgessa titular del Jutjat d'Instrucció Núm. 2 de Torrevieja, en funcions de guàrdia, va valorar el menyspreu absolut que van mostrar dos dels detinguts tant cap als agents de l'autoritat com a l'actual Estat d'Alarma. Aquesta actitud, unida a l'existència de perill de reiteració i fugida, va fer que es decretara l'ingrés a la presó de manera provisional, a petició del Ministeri Fiscal.

  Diverses detencions com a labor de prevenció de la seguretat ciutadana

  Fora dels incompliments de les restriccions dictades per l'Estat d'Alarma, la Guàrdia Civil d'Alacant continua garantint la seguretat ciutadana. En total la Guàrdia Civil ha detingut a nou persones per diversos delictes contra el patrimoni i un delicte de trencament de condemna, en les localitats de Torrevieja i Villena.

  Detencions efectuades per la Guàrdia Civil de Torrevieja

  El fet més destacat en aquesta localitat va ocórrer la matinada del passat dissabte, quan els agents van sorprendre dos homes i una dona (21, 24 i 21 anys), cometent un robatori amb força en un habitatge, de la qual estaven traient diversos mobles per a portar-li'ls en un vehicle. La gravetat dels fets, els seus antecedents i el menyspreu a l'Estat d'Alarma, també els va portar a la presó preventiva.

  Relacionats amb robatoris en habitatges, va haver-hi dos detinguts més (42 i 58 anys) per dos robatoris amb força en grau de temptativa, arribant a intervindre en un d'ells un agent de la Guàrdia Civil anara de servei. D'aquests dos detinguts, el de 58 anys va acabar a la presó.

  L'últim cas amb ingrés a la presó es va donar després de la detenció d'un altre home (82 anys) per haver-hi infringint suposadament l'ordre d'allunyament dictada per l'Autoritat Judicial en un cas previ de violència de gènere.

  Detencions ocorregudes en la demarcació de la Guàrdia Civil de Villena

  Per part seua, el passat dia 17 de març, agents de la Guàrdia Civil al costat de la Policia Local de Villena van procedir a la detenció de dos homes (23, 39 anys) que van sorprendre robant en els locals d'una organització benèfica. Pel que sembla aquestes persones havien sigut causants, a més, de dos robatoris en interior de vehicle i un robatori en un habitatge amb els habitants dins. Després de ser presentats a l'autoritat judicial, es va decretar la seua posada en llibertat.

  Així mateix, el dia 23 de març, agents de la Guàrdia Civil van observar a un home (46) corrent per una cèntrica avinguda de Villena amb una caixa registradora a la mà. Realitzades les comprovacions pertinents, van esbrinar que acabava de cometre un robatori amb intimidació en un comerç apuntant amb un ganivet a la dependenta. L'home va acabar detingut i una vegada posat a disposició judicial, es va decretar el seu ingrés a la presó.

  Pujar