Castellano

Condemnat a vint anys de presó per asfixiar i aparedar a la seua dona a Torrevella

Condemnat a vint anys de presó per asfixiar i aparedar a la seua dona a Torrevella
  • La sentència li imposa una indemnització de 150.000 euros per a cadascun dels dos fills que tenia amb la víctima i de 100.000 euros per a la mare d'aquesta

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a 20 anys de presó per un delicte d'assassinat a un home que va asfixiar a la seua dona durant una discussió i va aparedar el seu cadàver en la cambra de comptadors de la finca en la qual vivien, a Torrevella.

La sentència, dictada després d'un veredicte de culpabilitat emès pel jurat popular, contempla les agreujants de traïdoria i parentiu, i li imposa una indemnització de 150.000 euros per a cadascun dels dos fills que tenia amb la víctima, i de 100.000 euros per a la mare d'aquesta.

La parella, que portava 15 anys de convivència entre Xile i Espanya, havia fixat el seu domicili a Torrevella, on vivien amb els seus dos fills, de 12 i 6 anys. Com relata la sentència, al juny de 2016 i durant una discussió, el condemnat va acorralar a la víctima, la va agarrar del coll i la va asfixiar. Posteriorment va baixar el cadàver fins al portal de la finca i ho va ficar en un buit de la cambra de comptadors, que va cobrir amb ciment i rajoles. El procés li va costar diverses setmanes, en les quals va distribuir ambientadors en la zona per a dissimilar l'olor de la descomposició.

Segons explica la resolució, la parella discutia freqüentment durant l'últim any de convivència i la víctima tenia la intenció de tornar a Xile per la situació insostenible i la por que li tenia al condemnat.

Pujar