elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una vintena d’escolars italians i anglesos visiten el CEIP Mare de Déu del Rosari

Una vintena d’escolars italians i anglesos visiten el CEIP Mare de Déu del Rosari
  MÉS FOTOS
  Una vintena d’escolars italians i anglesos visiten el CEIP Mare de Déu del Rosari - (foto 2)
  Una vintena d’escolars italians i anglesos visiten el CEIP Mare de Déu del Rosari - (foto 3)
  Una vintena d’escolars italians i anglesos visiten el CEIP Mare de Déu del Rosari - (foto 4)
  Una vintena d’escolars italians i anglesos visiten el CEIP Mare de Déu del Rosari - (foto 5)

  El CEIP Mare de Déu del Rosari ha rebut este matí la visita d'una vintena d'escolars italians i anglesos, en el marc del programa Erasmus Plus, que desenvolupa el centre per segona vegada. Al llarg d'esta setmana l'escola rep la visita de 20 alumnes i 5 mestres de Stia, un poble de la Toscana italiana, i 2 mestres de Vigo al comtat de Kent, en Anglaterra.

  Esta actuació posa quasi el punt final al projecte Erasmus Plus que el centre ha estat desenvolupant durant els últims dos cursos escolars amb el nom "INSPIRE" i que pretén millorar la competència lectora com a motor de l'èxit escolar en qualsevol àrea curricular.

  Els representants dels tres centres que integren este programa han visitat l'Ajuntament de Torrent i han sigut rebuts per les autoritats i representants de la Conselleria d'Educació. La regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, ha rebut els escolars al consistori i ha acompanyat els xiquets durant la visita i ha destacat que gràcies a experiències com estes "creixen les amistats i s'aprenen a valorar i conéixer les diferències que afavorixen la integració, el respecte i la inclusió".

  A l'escola han tingut una gran rebuda de portes obertes i l'alumnat els ha regalat cançons i balls tradicionals, com la dansa de la magrana. Fins i tot els han obsequiat amb una mascletà feta amb el so de botelles i xiulets. A més a més, els alumnes i mestres del CEIP Mare de Déu del Rosari s'han retrobat amb els amics que feren el curs passat, quan visitaren la localitat italiana d' Stia. I han pogut tornar-los l'hospitalitat.

  Al llarg de la setmana, els xiquets i xiquetes realitzaran diferents activitats, com ara excursions a València amb visites als llocs més emblemàtics com una jornada de jocs a la platja. Però per damunt de tot, compartiran molts moments de diversió i convivència.

  Pujar