elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Unió de totes les forces polítiques de Torrent per a frenar l'impacte del coronavirus

Unió de totes les forces polítiques de Torrent per a frenar l'impacte del coronavirus
  • El consistori ha elaborat un Pla d'Acció Municipal 2020 amb l'ajuda i el suport de tots partits de l'oposició

Torrent vol minimitzar l'impacte de la crisi econòmica entre els veïns de la localitat i per a això totes les forces polítiques s'han sumat a un acord sense precedents: la roda de premsa convocada per l'Ajuntament de Torrent ha escenificat la «voluntat de la corporació» per eixir reforçats de la crisi que està deixant el Coronavirus. Per a això, l'equip de govern, al costat de les altres formacions polítiques, han posat en marxa l'elaboració d'un Pla d'Acció Municipal 2020 per a pal·liar l'impacte de la pandèmia en el municipi.

«Volíem recollir les idees en un document en el qual tothom aportara allò que vera convenient», ha dit l'alcalde de la localitat, Jesús Ros. Aquest document s'aprovarà aquest dijous en el ple i segons el portaveu del PSOE, Andrés Campos, no ve a ser un document que parla sobre l'equip de govern, sinó del conjunt de la corporació que persegueix el desig per conjuminar esforços.

Algunes de les mesures que recull el pla són: ajudes a la digitalització dels comerços, així com sanitàries en l'adaptació de locals; també, s'aborden ajudes per a les despeses escolars del pròxim curs, ajudes per a fomentar l'emancipació juvenil, reducció de taxes com l'IBI, ajuda telefònica dirigida als majors, etc.

El portaveu adjunt de Compromís, Pau Alabajos, ha assenyalat que aquesta crisi no és com la de la rajola i que la gent fins i tot pot permetre's gastar una mica: «És convenient dirigir a aqueixa gent al consum local», ha dit Alabajos al que ha afegit que del consens hauria de quedar l'«esperit», ja que en aquests temps és el que els veïns de la localitat esperen.

Per part seua, el portaveu del Partit Popular, Boro Císcar, ha volgut agrair que es comptara amb ells per a l'elaboració del pla, igual que el portaveu de Ciutadans, Raúl Claramonte, que ha recalcat que «tot haguera anat millor» si els altres organismes polítics actuaren de la mateixa manera.

El representant de Vox, Antonio Martínez, també ha expressat la seua conformitat, però matisant la importància de l'ocupació: «Les ajudes estan molt bé. Està bé donar-li peixos a la gent, però el principal és ensenyar-los a pescar».

Per a concloure la reunió amb la premsa, l'alcalde ha volgut donar les gràcies als veïns pel comportament «racional» que han tingut: «En termes generals han sigut un comportament molt racional, encara que sempre existisca alguna persona imprudent. Però per a això estan les forces de seguretat que mitjançant un pla pedagògic expliquen a la gent les coses que es poden fer i les que no».

Cal recordar que Torrent és una localitat que des de l'inici de la pandèmia suma 288 contagis i 53 defuncions, al costat d'un nou cas de contagi detectat en els últims 15 dies, tal com confirmen les dades publicades per la conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana.

Pla d´Actuación Municipal contra Covid-19 de Torrent

MÉS FOTOS
Unió de totes les forces polítiques de Torrent per a frenar l'impacte del coronavirus - (foto 2)
Unió de totes les forces polítiques de Torrent per a frenar l'impacte del coronavirus - (foto 3)
Unió de totes les forces polítiques de Torrent per a frenar l'impacte del coronavirus - (foto 4)
Unió de totes les forces polítiques de Torrent per a frenar l'impacte del coronavirus - (foto 5)
Unió de totes les forces polítiques de Torrent per a frenar l'impacte del coronavirus - (foto 6)
Unió de totes les forces polítiques de Torrent per a frenar l'impacte del coronavirus - (foto 7)
Unió de totes les forces polítiques de Torrent per a frenar l'impacte del coronavirus - (foto 8)
Pujar