elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent treballa contra l'absentisme escolar

Torrent treballa contra l'absentisme escolar

  Divendres va tindre lloc la primera sessió de la Comissió d'absentisme corresponent a este curs 2017/2018 al CEIP Les Terretes de la localitat.

  D'acord amb el Pla municipal d'absentisme, aprovat l'any 2011, esta Comissió té com a objecte establir una actuació interdisciplinar que garantisca el dret a l'educació, el desenvolupament personal dels menors i una adequada adaptació social. Estes actuacions van adreçades a reduïr les taxes d'absentisme mitjançant l'aplicació de mesures correctores i que contribuisquen a previndre la falta d'assistència de l'alumnat als centres educatius i, com a causa col·lateral, a previndre l'abandonament prematur dels estudis per part de la població escolar.

  La Comissió Municipal d'Absentisme té protocol·litzat en el Pla Municipal totes les seues actuacions, el que suposa que funcione dinàmicament i amb plena coordinació amb tots els centres docents de la localitat. Prova d'aixó són els resultats que s'obtenen any darrere d'any.

  Té una composició multilateral i en ella participen les delegacions d'Educació, sobre tot a través del treball d'una psicòloga del Gabinet Psicotècnic Municipal, professionals depenents de la delegació de Serveis Socials, Inspecció Educativa de la Conselleria d'Educació, representants dels centres docents públics i privats-concertats de la localitat (tant de primària com de secundària), Policia Nacional i Policia Local i Fiscalia de Menors.

  En la reunió de divendres, es va realitzar un resum de la situació d'absentisme a la localitat d'acord amb els resultats del curs passat i es va fer una comparativa de la problemàtica en relació a altres cursos.

  Així mateix, es van marcar pautes d'actuació per a atendre els casos d'absentisme que vajen arribant a la Comissió i propostes d'actuacions per tal de previndre aquestes situacions desfavorables per al desenvolupament dels menors.

  Pujar