elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent tindrà toc de queda a pesar que la seua incidència va a la baixa

Torrent tindrà toc de queda a pesar que la seua incidència va a la baixa
  • La xifra actual de contagis a la ciutat és de 325,15 casos per cada 100.000 habitants, més baixa que en l'anterior toc de queda

Torrent ha entrat en la llista negra dels municipis amb toc de queda a partir del pròxim dimarts. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha dictaminat les 68 localitats que a partir del 17 d'agost tindran restringida la mobilitat nocturna des de la 1.00 fins a les 6.00 i Torrent es troba entre elles.

Aquesta notícia ha sigut acollida per sorpresa en el municipi, ja que la seua incidència anava millorant amb el pas dels dies, situant-se actualment amb 325,15 casos per cada 100.000 habitants. Aqueixa incidència és més baixa a la tenien abans de l'actual toc de queda, que finalitza dilluns que ve i va afectar 77 municipis, quan el 16 de juliol registrava 384,39 casos per cada 100.000 habitants.

Cal destacar que a partir de mediats del mes passat els contagis per covid-19 van anar augmentant considerablement, situant-se en el seu pic més alt el dia 27 amb 640,77 casos, però a partir d'aqueixa data ha anat descendint progressivament i en les últimes setmana amb passes de gegant, registrant en els últims tres dies un descens de 107,19 casos menys.

El portaveu municipal, Andrés Campos, quan va començar el començament d'aquesta baixada es mostrava molt optimista en què així continuaria. “La baixada en els contagis s'ha produït gràcies a l'esforç col·lectiu i a la responsabilitat individual del conjunt de la ciutadania. Continuem animant, al costat de les autoritats sanitàries al fet que tothom es vacunen, per nosaltres mateixos i per les persones que ens envolten”, declarava Campos.

Aquest descens dels casos s'ha degut també a la cancel·lació de les activitats culturals programades per a l'última setmana de juliol, a més, del reforç en seguretat amb la implantació d'un dron perquè la policia poguera detectar amb major rapidesa les reunions il·legals i actuara com més prompte millor, a més del factor persuasorio que comporta aquesta tècnica. Tot això, sumat al procés de vacunació de la població més jove.

Cal puntualitzar que malgrat aquest descens progressiu i notori, Torrent es troba en risc molt alt de covid, ja que el nombre de casos del municipi supera els 250.

Pujar