elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent presenta una innovadora aplicació per a conèixer l'estat del tràfic en temps real

Torrent presenta una innovadora aplicació per a conèixer l'estat del tràfic en temps real
  MÉS FOTOS
  Torrent presenta una innovadora aplicació per a conèixer l'estat del tràfic en temps real - (foto 2)
  Torrent presenta una innovadora aplicació per a conèixer l'estat del tràfic en temps real - (foto 3)

  Saber quan hi ha obres en el teu barri, quan va a haver-hi una mudança que tallarà el teu carrer o qualsevol altra incidència que et va a obligar a modificar el teu camí habitual. Els veïns de Torrent van a poder anticipar-se a aquest tipus de situacions gràcies a la nova aplicació que ha llançat l'Ajuntament, GeoTransit. Es tracta d'una aplicació que informa de corts de carrers i canvis en el tràfic.

  Aquesta innovadora iniciativa ha sigut presentada aquest dimecres en el tradicional desdejuni informatiu que organitza bimensualment el consistori. GeoTransit permet conèixer, segons la zona en la qual està l'usuari, les incidències de mobilitat de la seua zona. Per a açò cal indicar un mail i una direcció a partir de la qual es determinarà el radi d'alerta.

  El projecte GeoTransit forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Torrent 2015-2025 (*EDUSI), que té per objecte la planificació d'actuacions de regeneració urbana mitjançant un enfocament integrat dels aspectes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials. Es troba cofinançat al 50 % per fons europeus, concretament el POPE FEDER 2014-2020.

  Aquesta aplicació, encara que nova per a la ciutadania, ja venia utilitzant-se per la policia local per a conèixer què recursos es van destinar a cada moment, per exemple, a un acte o celebració: "Açò millora enormement la planificació d'actuacions i gestió de recursos", ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo.

  Com rebre les alertes

  Per a poder rebre les alertes, com s'ha comentat prèviament, el ciutadà ha d'inscriure's aportant una adreça vàlida de correu electrònic així com una adreça i un nombre postal. Cal destacar que l'adreça física és la que servirà de referència a l'aplicació per a enviar les alertes i les incidències que afecten a aqueixa zona però no té per què ser l'adreça del domicili, per la qual cosa un veí de València que treballe en la ciutat pot estar en aquesta aplicació també.

  Per tant, és una eina molt interessant per a ciutadans, però també per a comerços i indústries, per si l'afecció afecta a la seua activitat. Conèixer-la amb antelació pot ajudar-los a dissenyar alternatives. Campos ha assenyalat que està previst i s'està treballant perquè en un futur l'eina estiga integrada en la APP municipal, la qual cosa permetrà rebre les alertes en el telèfon mòbil. També es permetrà veure en el futur la interacció de les afeccions viàries amb el transport urbà. Actualment pot consultar-se en http://geotransit.torrent.es

  Pujar