28 de gener de 2020 28/1/20

Torrent presenta els contes del Premi Sambori 2017

Torrent presenta els contes del Premi Sambori 2017 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Torrent presenta els contes del Premi Sambori 2017 - (foto 2)
  Torrent presenta els contes del Premi Sambori 2017 - (foto 3)
  Torrent presenta els contes del Premi Sambori 2017 - (foto 4)

  El dilluns 19 de juliol, dins dels actes de celebració de la Nit de Sant Joan que organitza l'associació torrentina pel valencià, La Gavella, es troba la presentació del llibre editat per l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià municipal que recull els textos que l'alumnat de Torrent ha presentat al concurs Premi Sambori 2017. El llibre Torrent, un poble ple de contes replega set textos col·lectius: dos d'Educació Infantil més cinc del primer cicle d'Educació Primària. A més de huitanta textos individuals: 13 del primer cicle, 21 del segon i 38 del tercer cicle de primària, 7 de batxillerat i 1 de l'Escola de Persones Adultes. Les escoles participants han estat: Antonio Machado, Federico Maicas, El Molí, Les Terretes, Lope de Vega, Miguel Hernández, Sant Pasqual, l'IES Tirant lo Blanc i l'EPA.

  En el marc incomparable de l'Hort de Trénor més de 500 persones que foren rebudes amb la música de La Colla de Tabal i Dolçaina de La Gavella i han pogut gaudir de les actuacions dels cors de les escoles Les Terretes i del Lope de Vega a més d'una dramatització del Miguel Hernández. També s'han lliurat els llibres a tot l'alumnat participant i a totes les persones assistents a l'acte. La vetlada ha conclòs amb un sopar a la fresca i l'actuació de la colla del Rossejat. La regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez amb diferents membres de la corporació també van voler estar ahir de vesprada en l'Hort de Trénor i van participar en el lliurament dels llibres.

  La Gavella vol agrair el treball de totes les persones que han participat en l'elaboració d'este recull de contes: l'alumnat, el professorat i l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l'Ajuntament de Torrent que s'ha encarregat de coordinar, corregir i editar el llibre i per descomptat vol agrair el suport de la Regidoria d'Educació i Dinamització Lingüística que ja s'ha compromés a continuar assumint el cost de la publicació de les pròximes edicions d'estos contes i fer possible així que esta iniciativa perdure a través dels anys i servisca per a fer millors lectors i millors escriptors.

  Pujar