5 de juny de 2020 5/6/20

Torrent inicia el procés per solucionar definitivament el problema de l'aigua

Torrent inicia el procés per solucionar definitivament el problema de l'aigua  - (foto 1)
  • Encara que el projecte no veurà la llum fins d'ací a diversos anys degut a la complexitat del mateix, el consistori ja està donant "pasos importants" i recentment s'ha reunit amb la Generalitat

MÉS FOTOS
Torrent inicia el procés per solucionar definitivament el problema de l'aigua  - (foto 2)

Tardarà anys a veure la llum però la solució definitiva als problemes d'abastiment d'aigua en les zones rústiques està hui més prop en Torrent. La localitat ha iniciat ja el procés encara que el resultat no es veurà en diversos anys ja que es tracta d'un projecte "lent" tant en redacció com en execució a més tenint en compte la forta inversió que precisa.

Així ho ha anunciat l'alcalde de Torrent, el socialista Jesús Ros, en un desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació després de la reunió que va mantindre fa uns dies amb la Generalitat i en la que es va veure la "predisposició" de l'administració central d'arribar a un "consens".

Recordem que este estiu algunes vivendes del terme municipal torrentí han patit talls d'aigua en el subministrament de manera periòdica a causa de la sequera. Un problema que es produïx durant molts anys i que l'actual consistori ha decidit concloure amb l'execució d'un projecte en què es renovarà l'actual xarxa de distribució d'aigua en el terme municipal de Torrent. "Hem donat un pas important a l'iniciar el procés ja que ací del que es tracta és de solucionar el problema", ha explicat Ros davant dels mitjans de comunicació.

A partir d'este moment s'ha de redactar el projecte perquè encara que hi havia un dissenyat fa vint anys, s'ha quedat obsolet: "Las pròpies xarxes són diferents, cal modificar els materials, les consideracions, les canonades o els sistemes de propulsió i adequar-ho tot a les tècniques actuals", ha concretat l'alcalde respecte al tema.

Un pla que tindria un pressupost aproximat, en paraules de Ros, d'uns 800.000 euros i el cost del qual haurien d'assumir en part els veïns. El procés per a arrancar este macroprojecte començarà a negociar-se a l'octubre i en este nou pla es comptarà amb els torrentins: "És un tema en què hem d'anar junt amb els veïns".

Uns pressupostos participatius

Encara que l'aigua ha sigut el tema més destacat de la reunió, en la mateixa també s'han tractat altres assumptes municipals com és el dels pressupostos de 2017, la negociació dels quals començaran al novembre.

I per a garantir uns pressupostos "ciutadans" en els que es tinga en compte als veïns, el regidor d'Hisenda, Andrés Campos, ha anunciat que es va a preguntar als torrentins a què s'haurien de destinar els fons a través d'una enquesta que estarà disponible a partir d’octubre.

"Volem que la gent ens diga quines són les seues prioritats quant a inversions, subvencions etc", ha explicat Campos. Quan s'arrepleguen totes les dades obtingudes d'esta enquesta ciutadana, en la que a més es tindrà en compte les prioritats segons edat, sexe, etc, s'elaborarà un esborrany per a transmetre-ho a la resta de grups municipals i començar així les negociacions.

Pujar