elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent contracta 3 psicòlogues municipals per a 84.000 residents

  • Carme Silla (Compromís): “No compartim el model de sanitat mental privada contractada pel PSOE de Torrent, nosaltres creiem en la pública”

S’ha concedit finalment el contracte del servei municipal del Gabinet Psicopedagògic, pel qual l’empresa adjudicatària haurà d’atendre tot l’alumnat dels centres públics i concertats d’educació infantil i primària de Torrent, a més de fer tasques d’intervenció psicoeducativa, donar tractament psicoterapèutic, atendre el Centre de l’Escola d’Adults, dissenyar i implementar els programes d’absentisme escolar i abandonament prematur en l’educació secundària i, finalment, gestionar l’anomenat “teléfono amigo”, a través del qual es pretén atendre les persones majors i no acompanyades de la capital de l’Horta Sud.

L’empresa adjudicatària ha ofertat el personal mínim exigit en les condicions de contractació definida pel govern municipal, la qual constarà de 10 persones: 1  coordinadora, 1 administratiu, 1 fisioterapeuta a mitja jornada, 2 educadors, 2 persones dedicades a l’absentisme escolar, i finalment 3 psicòlogues. El total suposarà un cost anual de 1.114.336€ que, si es divideix pel personal esmentat, l’Ajuntament de Torrent pagarà 58.649,26€ per cada treballador de la mercantil que finalment ha aconseguit aquest contracte. És a dir, el cost d’empresa per treballador serà superior al que paga l’Ajuntament per un Oficial de la Policia Local o un funcionari Cap d’Unitat de serveis municipals.

Carme Silla, regidora de Compromís i encarregada d’aquests temes en el grup municipal explica que: “si mirem les dades amb la perspectiva del temps, veiem com el tractament de la salut mental que ofereix l’ajuntament als torrentins i les torrentines s’ha anat reduint progressivament amb el pas dels anys: així, al 2009 Torrent comptava amb 7 psicòlogues, 4 psicòlegs-logopedes i 1 psicòloga experta en problemes sexuals, per tant 11 psicòlegs i psicòlogues en compte dels 3 d’aquest últim contracte”.

Per a Compromís les ràtios no només s’han d’aplicar al nombre d’alumnes per classe, si no també a la resta de serveis que ofereixen les administracions. En aquest sentit destaquen que destinar només tres psicòlogues professionals per a cobrir la salut mental de tota la població objectiu de Torrent ratlla la ridiculesa, i a més a més mercantilitzada, on ja sabem que l’objectiu de la privada destinatària serà l’obtenció del major benefici possible per davant de qualsevol altra qüestió de tipus sanitari o assistencial. “Estem assistint a un empitjorament de les condicions en les que es prestarà el servei en relació al que s’oferia fa només 10 anys, en perjudici dels torrentins i les torrentines”, ha conclòs Silla.

Pujar